Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 4 személyre: 8 db nagy, érett paradicsom 10 dkg rizs 30-35 dkg termesztett csiperkegomba 3 evőkanál étolaj 1 kávéskanál só 1/2 mokkáskanál törött fehérbors 1/2l mokkáskanál őrölt köménymag 2 késhegynyi sáfrányos szeklice vagy kurkuma
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! |
|
Elkészítése: - A rizst megmossuk, lecsurgatjuk és 1 evőkanál olajon megpirítjuk. Mikor már „peregnek” a szemek, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. - Hozzáadjuk a sót és a sáfrányos szeklicét vagy a kurkumát. Amikor megpuhult, még negyed óráig lefedve hagyjuk. - A paradicsomokat megtisztítjuk, és úgy szeljük keresztbe, hogy a felső negyedük legyen a "kalapjuk”. - Éles, hegyes kés és egy kanál segítségével eltávolítjuk a paradicsomok belsejét, és eltesszük a töltelékhez a levével együtt. - A gombákat megtisztítjuk, megmossuk és kis kockákra vágjuk. - 1 evőkanál olajon kissé megpirítjuk a gombát, majd puhára pároljuk a paradicsommal, sóval, köménymaggal és törött borssal. - A rizst összekeverjük a paradicsommal párolt gombával. - A kivájt paradicsomokat megtöltjük a töltelékkel, majd rájuk tesszük a “kalapokat”. - Olajjal kikent tepsiben vagy hőálló üvegtálban, olajjal megkenve közepes hőmérsékleten készre sütjük. |
![]() |
http://www.etelallergia.hu/etelek/gombaval_toltott_paradicsom.htm
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, citromos túrós palacsinta és ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Paradcsomszósz húsgombóccal. képhez:
József örülök, hogy jöttél! Finomakat hoztál!
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Vegyes gyümölcsleves. képhez:
Finom!-szeretem! Nálunk tegnap volt almaleves.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Rakottkelkáposzta. képhez:
Hmm!-de finomat főztetek József! Annyira szeretem, hogy...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna Köszönöm szépen a nevükben .
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!