Finomságok Konyhája: Gombával töltött paradicsom

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gombával töltött paradicsom

13 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

 

Hozzávalók 4 személyre:

8 db nagy, érett paradicsom

10 dkg rizs

30-35 dkg termesztett csiperkegomba

3 evőkanál étolaj

1 kávéskanál só

1/2 mokkáskanál törött fehérbors

1/2l mokkáskanál őrölt köménymag

2 késhegynyi sáfrányos szeklice vagy kurkuma

 

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- A rizst megmossuk, lecsurgatjuk és 1 evőkanál olajon megpirítjuk. Mikor már „peregnek” a szemek, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

-  Hozzáadjuk a sót és a sáfrányos szeklicét vagy a kurkumát. Amikor megpuhult, még negyed óráig lefedve hagyjuk.

- A paradicsomokat megtisztítjuk, és úgy szeljük keresztbe, hogy a felső negyedük legyen a "kalapjuk”.

- Éles, hegyes kés és egy kanál segítségével eltávolítjuk a paradicsomok belsejét, és eltesszük a töltelékhez a levével együtt.

- A gombákat megtisztítjuk, megmossuk és kis kockákra vágjuk.

- 1 evőkanál olajon kissé megpirítjuk a gombát, majd puhára pároljuk a paradicsommal, sóval, köménymaggal és törött borssal.

- A rizst összekeverjük a paradicsommal párolt gombával.

- A kivájt paradicsomokat megtöltjük a töltelékkel, majd rájuk tesszük a “kalapokat”.

- Olajjal kikent tepsiben vagy hőálló üvegtálban, olajjal megkenve közepes hőmérsékleten készre sütjük.

http://www.etelallergia.hu/etelek/gombaval_toltott_paradicsom.htm

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon szívesen Betuska.
Majd még teszek fel.
Puszi:Edit.

Válasz

toth erzsebet üzente 13 éve

Nagyon szépen köszönöm Editkém lefogom másolgatni.Üdv:Betuska

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Várjuk Betuskát a receptekért.
Az Ő barátnőjének nagyon kellenek a receptek.Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Tsteni lehet és mutatós is!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu