Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Aki szereti, a gombócokat próbálja ki ezt a különleges epres változatot, amely mogyoró morzsával van megbolondítva.
Hozzávalók: 16-20 nagyobb eperszem, 25 dkg túró, 5 dkg vaj, 1 cs. vaníliás cukor, 1 tojás, 12 dkg rétesliszt, 20 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg darált mogyoró, 10 dkg cukor, 5 dkg margarin.
A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, a vaníliáscukrot, a tojást és végül a réteslisztet és jó alaposan összedolgozzuk. Lefedve fél óráig pihentetjük, közben az epret megmossuk és megtisztítjuk.
A margarint felolvasztjuk és a zsemlemorzsát a darált mogyoróval világosra pirítjuk, rajta majd cukorral elkeverjük.
A túrós masszát 16 részre osztjuk és minden darab közepére egy szem epret teszünk, majd gombóccá formázzuk. A gombócokat forró vízbe kifőzzük kb. 10 perc alatt majd lecsöpögtetve a mogyorós masszába megforgatjuk. Porcukorral tálaljuk.
|
|
|
Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 napja itt:
egy finom punci szeretnék jó szaftossan
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!