Finomságok Konyhája: Citromos rizotto

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12844 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12844 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12844 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12844 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Citromos rizotto

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hazájában, Olaszországban a rizottó előétel, a világ minden más országában inkább főételként tekintenek rá. Ha elég nagy adagot készítünk belőle, egy tartalmas vacsora mindenképpen kijön belőle.

Sokan gondolják, hogy macerás dolog rizottót készíteni, pedig csak fél órányi türelem kell hozzá, mert kevergetni kell. Ennyi időt minden este eltöltünk a vacsora készítésével, ma este főzzünk hát rizottót! Citromosat, mert ebben a melegben talán nem kívánjuk még annyira a tejszínes, nehéz ételeket.

Egy jó rizottóhoz két dologra mindenképp szükség van: kerek szemű rizsre és egy kis maradék húslevesre, vagy zöldség alaplére. Jó, ha akad egy kevés vaj és parmezán sajt is, de ez már tényleg csak az élvezetek fokozásához szükséges.

Citromos rizottó 4 személyre: 25 dkg kerek szemű rizs
7,5 dl zöldség alaplé
2,5 dl száraz fehérbor
1 citrom kifacsart leve és reszelt héja
3 dkg frissen reszelt parmezán
1 póréhagyma fehér részei
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 nagy ek vaj
nagyszemű tengeri só
frissen őrölt bors

Egy nagy lábosban közepes lángon felhevítjük az olíva olajat, rádobjuk a felkarikázott póréhagymát és az összetört fokhagymát. Magasabbra vesszük a lángot és a hagymára öntjük a rizst. Kicsit átpirítjuk, majd visszavesszük a lángot közepesen erősre és felöntjük a bor felével. Kevergetve hagyjuk, hogy magába szívja a nedvességet, és ezt a műveletet ismételjük először a borral, majd az alaplével. Egyszerre kb. 1 dl folyadékkal dolgozunk.

Időközben sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a citrom levét és a reszelt citromhéjat. Amikor a rizs fogkemény, hozzákeverjük a parmezánt és a vajat, elzárjuk a lángot. Azonnal tálaljuk.

Címkék: http://divany.hu/gasztro/2011/09/28/szerda_esti_vacsora_1000_forint_es_fel_ora_alatt/

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Isteni finom lehet.
Köszönöm a hozzászólásod Hajnikám.
Puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Máris lehetne tálalni? Köszike, Puszi, Hajni

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 2 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:

Turos_palacsinta_annatol_2190816_4072_s

Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...

Domján Mária írta 7 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:

Turos_palacsinta_annatol_2190816_4072_s

Úgy látszik mintha összebeszéltünk volna ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:

Turos_palacsinta_annatol_2190816_4072_s

Megkívántam Józseftől! Bármilyen töltelékkel szeretjük,...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Turos_palacsinta_annatol_2190816_4072_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sóskaszósz sült csirkecombbal képhez:

Soskaszosz_sult_csirkecombbal_2190815_7214_s

Végre itt a sóska szezon!!! Már alig vártuk, mert egészséges...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Soskaszosz_sult_csirkecombbal_2190815_7214_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldborsó leves, sváb pecsenye, párolt...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, túrós palacsinta.

Garáz József írta 4 napja a(z) Babgulyás lóbabbal. képhez:

Babgulyas_lobabbal_2190717_9324_s

Anna! A fehér babból jobban ízlik. De most Nellike ilyenből ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Madársaláta és jégsaláta képhez:

Madarsalata_es_jegsalata_2190744_6722_s

Nagyon szeretjük a salátákat mindenféle salátából. Ez a...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu