Finomságok Konyhája: Citromos rizotto

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11149 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11149 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11149 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11149 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Citromos rizotto

7 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hazájában, Olaszországban a rizottó előétel, a világ minden más országában inkább főételként tekintenek rá. Ha elég nagy adagot készítünk belőle, egy tartalmas vacsora mindenképpen kijön belőle.

Sokan gondolják, hogy macerás dolog rizottót készíteni, pedig csak fél órányi türelem kell hozzá, mert kevergetni kell. Ennyi időt minden este eltöltünk a vacsora készítésével, ma este főzzünk hát rizottót! Citromosat, mert ebben a melegben talán nem kívánjuk még annyira a tejszínes, nehéz ételeket.

Egy jó rizottóhoz két dologra mindenképp szükség van: kerek szemű rizsre és egy kis maradék húslevesre, vagy zöldség alaplére. Jó, ha akad egy kevés vaj és parmezán sajt is, de ez már tényleg csak az élvezetek fokozásához szükséges.

Citromos rizottó 4 személyre: 25 dkg kerek szemű rizs
7,5 dl zöldség alaplé
2,5 dl száraz fehérbor
1 citrom kifacsart leve és reszelt héja
3 dkg frissen reszelt parmezán
1 póréhagyma fehér részei
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 nagy ek vaj
nagyszemű tengeri só
frissen őrölt bors

Egy nagy lábosban közepes lángon felhevítjük az olíva olajat, rádobjuk a felkarikázott póréhagymát és az összetört fokhagymát. Magasabbra vesszük a lángot és a hagymára öntjük a rizst. Kicsit átpirítjuk, majd visszavesszük a lángot közepesen erősre és felöntjük a bor felével. Kevergetve hagyjuk, hogy magába szívja a nedvességet, és ezt a műveletet ismételjük először a borral, majd az alaplével. Egyszerre kb. 1 dl folyadékkal dolgozunk.

Időközben sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a citrom levét és a reszelt citromhéjat. Amikor a rizs fogkemény, hozzákeverjük a parmezánt és a vajat, elzárjuk a lángot. Azonnal tálaljuk.

Címkék: http://divany.hu/gasztro/2011/09/28/szerda_esti_vacsora_1000_forint_es_fel_ora_alatt/

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Isteni finom lehet.
Köszönöm a hozzászólásod Hajnikám.
Puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Máris lehetne tálalni? Köszike, Puszi, Hajni

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 órája új képet töltött fel:

Bazsalikom_kremleves-001_2110692_8475_s

Kőszeghy Anna 2 órája új képet töltött fel:

Piritott_pulykamaj_krumpli_purevel_2110691_3654_s

Kőszeghy Anna írta 9 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: zeller krémleves, pirított pulykamáj, ...

Fejér Gizella írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldpaszuj leves, savanyú káposztalében ...

Fejér Gizella írta 3 napja a(z) Narancsos kocka képhez:

Narancsos_kocka-001_2110449_1562_s

Mind szuperek a sütemények és kivánatosak is azt hiszem a ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: bazsalikom krémleves, rizses hús, ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Narancsos kocka képhez:

Narancsos_kocka-001_2110449_1562_s

Semmi baj Barátnőm! Inkább örülök, ha valaki ilyen szép és ...

burger eva írta 3 napja a(z) Káposztás és meggyesrétes képhez:

Kaposztas_es_meggyesretes_2110446_1797_s

Csodásak a rétesek.A káposztás is édes ???Úgy ...

Domján Mária írta 4 napja a(z) Narancsos kocka képhez:

Narancsos_kocka-001_2110449_1562_s

Annám elnézést kérek Tőled mert nem tudom hogyan került...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Narancsos kocka képhez:

Narancsos_kocka-001_2110449_1562_s

Marcsi gratulálok ezekhez a szép kockákhoz! Szinte érzem...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu