Finomságok Konyhája: Citromos rizotto

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Citromos rizotto

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hazájában, Olaszországban a rizottó előétel, a világ minden más országában inkább főételként tekintenek rá. Ha elég nagy adagot készítünk belőle, egy tartalmas vacsora mindenképpen kijön belőle.

Sokan gondolják, hogy macerás dolog rizottót készíteni, pedig csak fél órányi türelem kell hozzá, mert kevergetni kell. Ennyi időt minden este eltöltünk a vacsora készítésével, ma este főzzünk hát rizottót! Citromosat, mert ebben a melegben talán nem kívánjuk még annyira a tejszínes, nehéz ételeket.

Egy jó rizottóhoz két dologra mindenképp szükség van: kerek szemű rizsre és egy kis maradék húslevesre, vagy zöldség alaplére. Jó, ha akad egy kevés vaj és parmezán sajt is, de ez már tényleg csak az élvezetek fokozásához szükséges.

Citromos rizottó 4 személyre: 25 dkg kerek szemű rizs
7,5 dl zöldség alaplé
2,5 dl száraz fehérbor
1 citrom kifacsart leve és reszelt héja
3 dkg frissen reszelt parmezán
1 póréhagyma fehér részei
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 nagy ek vaj
nagyszemű tengeri só
frissen őrölt bors

Egy nagy lábosban közepes lángon felhevítjük az olíva olajat, rádobjuk a felkarikázott póréhagymát és az összetört fokhagymát. Magasabbra vesszük a lángot és a hagymára öntjük a rizst. Kicsit átpirítjuk, majd visszavesszük a lángot közepesen erősre és felöntjük a bor felével. Kevergetve hagyjuk, hogy magába szívja a nedvességet, és ezt a műveletet ismételjük először a borral, majd az alaplével. Egyszerre kb. 1 dl folyadékkal dolgozunk.

Időközben sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a citrom levét és a reszelt citromhéjat. Amikor a rizs fogkemény, hozzákeverjük a parmezánt és a vajat, elzárjuk a lángot. Azonnal tálaljuk.

Címkék: http://divany.hu/gasztro/2011/09/28/szerda_esti_vacsora_1000_forint_es_fel_ora_alatt/

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Isteni finom lehet.
Köszönöm a hozzászólásod Hajnikám.
Puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Máris lehetne tálalni? Köszike, Puszi, Hajni

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 5 órája új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu