Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hazájában, Olaszországban a rizottó előétel, a világ minden más országában inkább főételként tekintenek rá. Ha elég nagy adagot készítünk belőle, egy tartalmas vacsora mindenképpen kijön belőle.
Sokan gondolják, hogy macerás dolog rizottót készíteni, pedig csak fél órányi türelem kell hozzá, mert kevergetni kell. Ennyi időt minden este eltöltünk a vacsora készítésével, ma este főzzünk hát rizottót! Citromosat, mert ebben a melegben talán nem kívánjuk még annyira a tejszínes, nehéz ételeket.
Egy jó rizottóhoz két dologra mindenképp szükség van: kerek szemű rizsre és egy kis maradék húslevesre, vagy zöldség alaplére. Jó, ha akad egy kevés vaj és parmezán sajt is, de ez már tényleg csak az élvezetek fokozásához szükséges.
Egy nagy lábosban közepes lángon felhevítjük az olíva olajat, rádobjuk a felkarikázott póréhagymát és az összetört fokhagymát. Magasabbra vesszük a lángot és a hagymára öntjük a rizst. Kicsit átpirítjuk, majd visszavesszük a lángot közepesen erősre és felöntjük a bor felével. Kevergetve hagyjuk, hogy magába szívja a nedvességet, és ezt a műveletet ismételjük először a borral, majd az alaplével. Egyszerre kb. 1 dl folyadékkal dolgozunk.
Időközben sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a citrom levét és a reszelt citromhéjat. Amikor a rizs fogkemény, hozzákeverjük a parmezánt és a vajat, elzárjuk a lángot. Azonnal tálaljuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 5 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!