Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók
4 személyre:
Két tojást szétválasztunk. A sárgáját félretesszük, a
fehérjét kemény habbá verjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a sót, a
vaníliás cukrot, beleszórunk
15 dkg cukrot. Belekeverjük a megdarált mandulát meg a reszelt
citromhéjat, és a masszát kivajazott, kilisztezett, 20 x 30 cm-es
tepsibe töltjük.
Előmelegített sütőben 150 fokon kb. 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A befőttet alaposan lecsepegtetjük. A csokoládéból 5 dkg-ot darabokra
ördelünk, és forró vízfürdőben felolvasztjuk. A tésztát megkenjük a
csokoládéval,
és kirakjuk a kisebb kockákra vágott barackokkal.
A maradék csokoládét is felolvasztjuk, a zselatint hideg vízbe áztatjuk.
6 tojás fehérjét kemény habbá verjük. A 8 tojássárgáját a maradék
porcukorral
habosra keverjük. A feloldott zselatint a likőrhöz keverjük. Az
olvasztott csokoládét, a zselatint, a tojáshabot meg a kemény habbá vert
tejszínt óvatosan
a cukros masszához keverjük, majd a krémet a barackrétegre simítjuk.
A tortát 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
Tálalás előtt vágott mandulával, csokoládéforgáccsal díszítjük, majd kockákra vágjuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!