Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók
4 személyre:
Két tojást szétválasztunk. A sárgáját félretesszük, a
fehérjét kemény habbá verjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a sót, a
vaníliás cukrot, beleszórunk
15 dkg cukrot. Belekeverjük a megdarált mandulát meg a reszelt
citromhéjat, és a masszát kivajazott, kilisztezett, 20 x 30 cm-es
tepsibe töltjük.
Előmelegített sütőben 150 fokon kb. 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A befőttet alaposan lecsepegtetjük. A csokoládéból 5 dkg-ot darabokra
ördelünk, és forró vízfürdőben felolvasztjuk. A tésztát megkenjük a
csokoládéval,
és kirakjuk a kisebb kockákra vágott barackokkal.
A maradék csokoládét is felolvasztjuk, a zselatint hideg vízbe áztatjuk.
6 tojás fehérjét kemény habbá verjük. A 8 tojássárgáját a maradék
porcukorral
habosra keverjük. A feloldott zselatint a likőrhöz keverjük. Az
olvasztott csokoládét, a zselatint, a tojáshabot meg a kemény habbá vert
tejszínt óvatosan
a cukros masszához keverjük, majd a krémet a barackrétegre simítjuk.
A tortát 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
Tálalás előtt vágott mandulával, csokoládéforgáccsal díszítjük, majd kockákra vágjuk.
|
|
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!