Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tejet felforraljuk 40gramm kristálycukorral, kétujjnyi citromhéjjal, 1 csipet sóval, a felhasított vanília rúddal és a belőle kikapart péppel. Beleszórjuk a leöblített rizst, mérsékelt tűzön, folyamatosan kevergetve puhára főzzük (20perc). Hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük. Végül kiemeljük belőle a vaníliarudat és a citromhéjat. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk. 80 gramm kristálycukrot aranybarnára pirítunk, felöntjük borral és 2 evőkanál citromlével. Beletesszük a barackot,megszórjuk fűszerekkel és élénk tűzön 2-3 percig főzzük. Hozzáadjuk a 2 evőkanál hideg vízben elkevert étkezési keményítőt, éppen csak összeforraljuk, majd jeges hideg vízbe állítva kihűtjük. 8-12 felezett barackot félreteszünk a díszítéshez. Majd 2dl tejszínt kemény habbá verünk. A rizshez keverjük a maradék 1 dl veretlen, majd a habbá vert tejszínt. A barackmártással felváltva rétegesen 4 szépséges kehelybe, tálkába simítjuk és legalább 2 órára behűtjük. Tálaláskor a félretett barackkal, pisztáciával és citromfűbóbitákkal díszítjük.
|
|
|
Kőszeghy Anna írta 2 hete itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Ősz képhez:
Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...
burger eva 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!