Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Isler
Hozzávalók 8-10 darabhoz:
A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
3 evőkanál darált dió (darálás előtt pirítva)
2 tojássárgája
A töltelékhez:
25 dkg baracklekvár (lehet ribizli, meggy és málna is)
25 dkg étcsokoládé a bevonáshoz
2-3 evőkanál étolaj
A díszítéshez:
10 darab fél dió
fehér csokoládé
A
tészta elkészítéséhez a tojássárgája kivételével minden hozzávalót egy
tálban összemorzsolunk, majd a tojás hozzáadásával tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán 4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, és nagyobb átmérőjű
(5–8 cm) pogácsaszaggatóval kerek korongokat szúrunk ki belőle.
Sütőpapírral fedett tepsire helyezzük, és 180 °C-os sütőben aranybarnára
sütjük őket. Amikor kihűltek, két-két kisült korongot a lekvárral
összeragasztunk.
Az étcsokoládét mikróban vagy gőz fölött
megolvasztjuk, és kicsit felhígítjuk az étolajjal. Kimártjuk benne az
összetöltött islereket, majd sütőrácsra vagy sütőpapírra helyezzük őket,
hogy megdermedjen a csokoládés bevonat. Dekorálhatjuk fél dióval,
melyeket dermedés előtt nyomunk az islerek közepébe. Tovább díszíthetjük
fehér csokoládéval, amelyet olvasztás után egy kiskanál segítségével a
csokoládémázra csurgatunk.
Elkészítési idő: 60 perc
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 órája itt:
Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...
Kőszeghy Anna 1 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...
Kőszeghy Anna írta 2 órája a(z) Mai reggelink képhez:
József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.
Garáz József írta 4 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...
Garáz József írta 4 órája a(z) Mai reggelink képhez:
Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...
Kőszeghy Anna írta 7 órája a(z) Mai reggelink képhez:
Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...
Kőszeghy Anna 7 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Vezúv