Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Isler
Hozzávalók 8-10 darabhoz:
A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
3 evőkanál darált dió (darálás előtt pirítva)
2 tojássárgája
A töltelékhez:
25 dkg baracklekvár (lehet ribizli, meggy és málna is)
25 dkg étcsokoládé a bevonáshoz
2-3 evőkanál étolaj
A díszítéshez:
10 darab fél dió
fehér csokoládé
A
tészta elkészítéséhez a tojássárgája kivételével minden hozzávalót egy
tálban összemorzsolunk, majd a tojás hozzáadásával tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán 4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, és nagyobb átmérőjű
(5–8 cm) pogácsaszaggatóval kerek korongokat szúrunk ki belőle.
Sütőpapírral fedett tepsire helyezzük, és 180 °C-os sütőben aranybarnára
sütjük őket. Amikor kihűltek, két-két kisült korongot a lekvárral
összeragasztunk.
Az étcsokoládét mikróban vagy gőz fölött
megolvasztjuk, és kicsit felhígítjuk az étolajjal. Kimártjuk benne az
összetöltött islereket, majd sütőrácsra vagy sütőpapírra helyezzük őket,
hogy megdermedjen a csokoládés bevonat. Dekorálhatjuk fél dióval,
melyeket dermedés előtt nyomunk az islerek közepébe. Tovább díszíthetjük
fehér csokoládéval, amelyet olvasztás után egy kiskanál segítségével a
csokoládémázra csurgatunk.
Elkészítési idő: 60 perc
|
|
Kőszeghy Anna írta 6 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
József guszta ételt hoztál! Még nem ettem ilyent, de finom ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Hideg tejszínes őszibarack leves, majoránnás ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Sajtos tejfölös sült csirkemell basmati rizzsel,...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos és tojásos lecsó puha-friss ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, rántott karaj és rántott ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, sült hús.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyásleves, diós széles metélt...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Vezúv