Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Vezúv
Hozzávalók 8-10 darabhoz:
A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 egész tojás
1 citrom reszelt héja
A tojáshabhoz:
2 tojásfehérje
12 dkg cukor + kevés porcukor a szóráshoz
20 dkg meggy- vagy más piros lekvár a töltéshez
zöld pisztácia a díszítéshez
A
tésztához a tojáson kívül a hozzávalókat egy tálban összemorzsoljuk,
majd a tojás hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 3-4 mm
vékonyra nyújtjuk, majd hullámos szélű kiszúróval korongokat szúrunk ki
belőle. Minden második korong közepét kiszúrjuk egy kis pohárral vagy
pogácsaszaggatóval.
A habhoz a tojásfehérjéből és a cukorból
kemény habot verünk, majd csillagcsöves nyomózsákba töltjük. A lyukas
linzerkarikákra koszorút formázunk a habból. Porcukorral megszórjuk, és
így tesszük a sütőbe. 140 °C-os sütőben világosra sütjük. Egy habkarikás
és egy sima linzerkarikát a lekvárral összetöltünk, és megszórjuk
pisztáciával.
Elkészítési idő: 45 perc +sütés
|
|
Kőszeghy Anna írta 4 órája itt:
Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 5 órája a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...
Kőszeghy Anna 5 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...
Kőszeghy Anna írta 5 órája a(z) Mai reggelink képhez:
József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.
Garáz József írta 7 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...
Garáz József írta 7 órája a(z) Mai reggelink képhez:
Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...
Kőszeghy Anna írta 10 órája a(z) Mai reggelink képhez:
Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...
Kőszeghy Anna 10 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Isler