Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Könnyed, fejedelmi fogás akár egész évben. Ha valami igazán különlegesre vágysz, akkor ez a recept tökéletes lesz számodra!
Hozzávalók:
• 15 dkg vaj
• 1 db citrom
• 1 db vöröshagyma
• 1 evőkanál olívaolaj
• 3 db fokhagyma gerezd
• ízlés szerint frissen őrölt bors
• 20 dkg arborio rizs
• 7 dl alaplé (zöldség)
• 2 dl száraz fehérbor
• ízlés szerint reszelt parmezán
• 15 dkg garnélarák
• ízlés szerint tengeri só
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, és 8 dkg vaj és 1 evőkanál olaj keverékén
üvegessé dinszteljük. (Ha a vajhoz adunk hozzá olajat, akkor nem tud
megégni). Ezután hozzáadjuk a nagyon apróra vágott 1 gerezd fokhagymát,
majd 1 perc után a rizst. Ha üvegesedni kezd a rizs, hozzáadjuk a bort.
Fontos a sorrend, mindig bor az első, és utána következik az alaplé.
Amikor a rizs felszívta a bort, annyi alaplét adunk hozzá, hogy ellepje,
majd folyamatosan keverjük. Ha felszívta a rizs az alaplét, újból
öntünk rá egy keveset. Ezt addig folytatjuk, míg puha nem lesz a rizs.
Az arborio rizsnek körülbelül 15-18 perc kell, hogy megpuhuljon.
Amikor már kész a rizs, még 0,5 dl alaplevet öntünk rá, hozzáadunk 4 dkg vajat és 1 citrom kifacsart levét. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e, ha nem, ízlés szerint sózzuk. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a reszelt parmezánt.
A rákhoz 2 gerezd fokhagymát apróra vágunk, majd kb. 3 dkg vajon
kissé megdinszteljük. Hozzáadjuk a garnélát és 2 evőkanál vizet, sózzuk
ízlés szerint. Amikor a rák megpuhult, citromot csepegtetünk rá.
Tálaláskor a rizsre helyezzük a rákot, majd megszórjuk még egy kis parmezánnal és frissen őrölt borssal.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!