Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ha egy könnyen elkészíthető, mégis mutatós desszertre vágysz, akkor kövesd receptünk lépéseit és készíts mennyeien finom pohárkrémet!
Hozzávalók (kb. 6 fő részére):
500 g gyümölcs (ez lehet eper, cseresznye, meggy, áfonya, esetleg apróra
vágott kiwi, banán, sárgadinnye - ízlés szerint variálhatjuk is őket)
6 db omlós keksz
8 dkg cukor
1,5 dl víz
100 g fehér csokoládé
2 dl tejszín
2 ek. tej
Elkészítés:
A gyümölcsöket mossuk meg, vágjuk apró darabokra, néhány szemet tegyünk
félre a dekoráláshoz. 100 g gyümölcsöt 4 evőkanál cukorral és a másfél
deci vízzel forraljuk 5 percig. Tegyük a pohárak aljára a kekszet (ezt
helyettesíthetjük babapiskótával, esetleg kimaradt piskótatésztával is),
ezt követően az epret, végül kanalazzuk rá a főtt epret. A fehér
csokoládét gőz fölött olvasszuk meg, és hagyjuk kihűlni, mialatt
elkezdjük felverni a tejszínt. Mikor már majdnem kemény habot kapunk,
tegyük bele a langyos csokoládét, és így keverjük tovább. Ezt az
egyveleget öntsük rá a gyümölcsös rétegre. Díszíthetjük mentalevéllel,
illetve a kimaradt gyümölcsdarabokkal, esetleg cukorkával vagy
manduladarabokkal is. Hűtve tálaljuk.
|
|
Garáz József 23 órája új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!