Finomságok Konyhája: Csülök burgonyagombóccal és mustárszósszal

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Csülök burgonyagombóccal és mustárszósszal
Télen jól esnek a táplálóbb ételek, különösen ha ropogós csülök kerül az asztalra, amihez remekül illik a mustár pikáns íze… Lelkiismeret-furdalásunk se legyen, ebéd után irány a szabadba, és remekül hasznosulnak a plusz kalóriák.

Hozzávalók 4 személyre:

2 közepes méretű sertéscsülök
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
3 darab babérlevél

A burgonyagombóchoz:
50 dkg burgonya
10 dkg liszt
2 tojássárgája
2 evőkanál vaj
néhány szál apróra vágott petrezselyem

A mustárszószhoz:
5 evőkanál mustár
3 dl húsleves
2 dl tejszín
1 teáskanál liszt

Csülök burgonyagombóccal és mustárszósszalA csülköket megsózzuk, és feltesszük főni a babérlevéllel, a megtisztított fokhagymával és néhány szem borssal. Mikor félig megpuhult, kivesszük, és egy nagyobb tepsibe helyezzük. A vöröshagymákat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, és a csülök köré szórjuk. Lefedjük, és 200 C fokos sütőben sütjük 45 percet, majd a sütőt 180 C fokra állítjuk, és így sütjük még 45 percig.  Úgy ellenőrizzük, hogy megsült-e a hús, hogy a legvastagabb részébe egy hústűt szúrunk. Ha a kiszivárgó lé tiszta, átsült a csülök, ha véres lenne, süssük még tovább.

Míg sül a csülök, készítsük el a burgonyagombócot. A krumplikat tisztítsuk meg, vágjuk kisebb darabokra, és sós vízben főzzük puhára. Krumplinyomón törjük át, majd adjuk hozzá a lisztet, a tojássárgáját, 1 evőkanál vajat, kevés apróra vágott petrezselymet és a fűszereket. Lobogó, sós vízben főzzük 10 percig. A megfőtt gombócokat tegyük át egy teflonserpenyőbe, és a maradék vajon pirítsuk meg minden oldalukat.

A mustárszószhoz keverjük össze a mustárt a tejszínnel, forraljuk össze, majd adjuk hozzá a húslevest, és egy teáskanál liszttel sűrítsük be. Sózzuk meg ízlés szerint, és kínáljuk a csülök mellé.

Elkészítési idő: kb. 2,5 óra

Címkék: nõk lapja konyha / nők lapja konyha

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Már csak a csülök hiányzik és lehet is sütni!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon guszta, finom ez nyáron is!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu