Finomságok Konyhája: Csülök burgonyagombóccal és mustárszósszal

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12852 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12852 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12852 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12852 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Csülök burgonyagombóccal és mustárszósszal
Télen jól esnek a táplálóbb ételek, különösen ha ropogós csülök kerül az asztalra, amihez remekül illik a mustár pikáns íze… Lelkiismeret-furdalásunk se legyen, ebéd után irány a szabadba, és remekül hasznosulnak a plusz kalóriák.

Hozzávalók 4 személyre:

2 közepes méretű sertéscsülök
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
3 darab babérlevél

A burgonyagombóchoz:
50 dkg burgonya
10 dkg liszt
2 tojássárgája
2 evőkanál vaj
néhány szál apróra vágott petrezselyem

A mustárszószhoz:
5 evőkanál mustár
3 dl húsleves
2 dl tejszín
1 teáskanál liszt

Csülök burgonyagombóccal és mustárszósszalA csülköket megsózzuk, és feltesszük főni a babérlevéllel, a megtisztított fokhagymával és néhány szem borssal. Mikor félig megpuhult, kivesszük, és egy nagyobb tepsibe helyezzük. A vöröshagymákat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, és a csülök köré szórjuk. Lefedjük, és 200 C fokos sütőben sütjük 45 percet, majd a sütőt 180 C fokra állítjuk, és így sütjük még 45 percig.  Úgy ellenőrizzük, hogy megsült-e a hús, hogy a legvastagabb részébe egy hústűt szúrunk. Ha a kiszivárgó lé tiszta, átsült a csülök, ha véres lenne, süssük még tovább.

Míg sül a csülök, készítsük el a burgonyagombócot. A krumplikat tisztítsuk meg, vágjuk kisebb darabokra, és sós vízben főzzük puhára. Krumplinyomón törjük át, majd adjuk hozzá a lisztet, a tojássárgáját, 1 evőkanál vajat, kevés apróra vágott petrezselymet és a fűszereket. Lobogó, sós vízben főzzük 10 percig. A megfőtt gombócokat tegyük át egy teflonserpenyőbe, és a maradék vajon pirítsuk meg minden oldalukat.

A mustárszószhoz keverjük össze a mustárt a tejszínnel, forraljuk össze, majd adjuk hozzá a húslevest, és egy teáskanál liszttel sűrítsük be. Sózzuk meg ízlés szerint, és kínáljuk a csülök mellé.

Elkészítési idő: kb. 2,5 óra

Címkék: nõk lapja konyha / nők lapja konyha

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Már csak a csülök hiányzik és lehet is sütni!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon guszta, finom ez nyáron is!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:

Spargasipok_rantva_2190929_2684_s

Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190928_1250_s

Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:

Csokikremes_szeletek_2190933_2556_s

Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:

Sertesporkolt_nokedlival-001_2190932_9916_s

Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Minesztrone leves képhez:

Minesztrone_leves-001_2190930_1410_s

Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...

Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:

Csokikremes_szeletek_2190933_2556_s

Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:

Sertesporkolt_nokedlival-001_2190932_9916_s

Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:

Sajttal_sonkaval_toltott_rantott_hus_2190931_9413_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu