Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 4 személyre:
2 közepes méretű sertéscsülök
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
3 darab babérlevél
A burgonyagombóchoz:
50 dkg burgonya
10 dkg liszt
2 tojássárgája
2 evőkanál vaj
néhány szál apróra vágott petrezselyem
só
A mustárszószhoz:
5 evőkanál mustár
3 dl húsleves
2 dl tejszín
1 teáskanál liszt
A csülköket megsózzuk, és feltesszük főni a babérlevéllel, a megtisztított fokhagymával és néhány szem borssal. Mikor félig megpuhult, kivesszük, és egy nagyobb tepsibe helyezzük. A vöröshagymákat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, és a csülök köré szórjuk. Lefedjük, és 200 C fokos sütőben sütjük 45 percet, majd a sütőt 180 C fokra állítjuk, és így sütjük még 45 percig. Úgy ellenőrizzük, hogy megsült-e a hús, hogy a legvastagabb részébe egy hústűt szúrunk. Ha a kiszivárgó lé tiszta, átsült a csülök, ha véres lenne, süssük még tovább.
Míg sül a csülök, készítsük el a burgonyagombócot. A krumplikat tisztítsuk meg, vágjuk kisebb darabokra, és sós vízben főzzük puhára. Krumplinyomón törjük át, majd adjuk hozzá a lisztet, a tojássárgáját, 1 evőkanál vajat, kevés apróra vágott petrezselymet és a fűszereket. Lobogó, sós vízben főzzük 10 percig. A megfőtt gombócokat tegyük át egy teflonserpenyőbe, és a maradék vajon pirítsuk meg minden oldalukat.
A mustárszószhoz keverjük össze a mustárt a tejszínnel, forraljuk össze, majd adjuk hozzá a húslevest, és egy teáskanál liszttel sűrítsük be. Sózzuk meg ízlés szerint, és kínáljuk a csülök mellé.
Elkészítési idő: kb. 2,5 óra
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:
Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:
Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:
Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:
Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Minesztrone leves képhez:
Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...
Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!