Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tehát sós palacsinta tésztát készitünk!
Hozzá valók kb 40db:
1 kg finom liszt, 8 db tojás, 1l tej 3/4 dl olaj szénsavas ásványvíz, 2 evó kanál cukor, só!
Elkészítése:
Ezeket simára ki kell keverni az olajat csak utólag lassan, keverés
közben tegyűk bele! tegyük félre pihentetni kb 20 - 25 percet: addig el
mossuk a kézi mixert és vissza teszük a helyére!!!! El készítjük a
tölteléket:! Hozzá valók 1dl olaj, 2 fej vörös hagyma, 1 evőkanál
pirospaprika, 1 kg finomra darált sertés hús, 1.5 evőkanál vegetta,
ketchup, 2 evő kanál mustár 1 evőkanál cukor, zsemle morzsa!
Elkészités: a vörös hagymát meg tisztitjuk és apró kockára vágjuk ,és az
olajban meg pároljuk (nem piritjuk) hozzáadjuk a paprikát , és rögtön a
darált húst, rá szorjuk a vegetát, és 2-es fokozaton állandó keverés
melett csomó mentesre pároljuk, hozzá adjuk a ketchupöt, a mustárt
cukrot és ezzel is fel rottyantjuk! Ha sok rajta a lé akkor adjunk
hozzá 1-2 kanál zsemle morzsát! Le hütjük! Amig lehűl ki sütjük a
palacsintákat! 25cm átmérőjü palacsinta sütővel! Ha kisütöttük a
palacsintákat fedjük le egy edényel, hogy a szélei is meg puhuljanak
(könnyebb lesz betekerni) a: töltéshez a palacsintát úgy tegyük a
munkalapra, hogy az utólag sütött fele legyen a munkalapon (jobban fog
tapadni) kb 1 evőkanál tölteléket rá helyezzük a palacsinta felőlünk
lévő szélére és egy kis rudacskát formálunk jobb és bal oldalról úgy
hajtjuk fel a palacsintát, hogy 10-12 cm széles legyen és felülről
lefelé szorosan betekerjük és tácára rakjuk! A be töltött palacsintákat
hagyományos módon be panirozzuk és forro olajban szép narancs sárgára
piritjuk, vagy mélyhütőben le fagyasztjuk / lehet adagonként 6-8-10- db/
le fagyasztani!!!
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Palacsintakocka
Gundel- palacsinta
Almás palacsinta csokoládéöntettel