Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
20 db édes palacsintához: 4 db tojássárgája, 44 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 csipet só, 2 dl tej, 8 dl víz ( szódavíz), 4 dkg vaj
A töltelékhez:
2 cs vaníliás pudingpor, 1 liter tej, 10 dkg cukor, 1 üveg pikáns lekvár ( meggy, málna, ribizli), vaj a forma kikenéséhez, 4 tojás fehérje, 1 ek porcukor
Robotgéppel palacsintatésztát keverünk. Habosra keverjük a tojások sárgáját a sóval, meg a cukorral, és több adagban, váltakozva belekavarjuk a lisztet, s jól kidolgozzuk, hogy ne legyen csomós. Kevés vajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
Megfőzzük a pudingot az előírás szerint. Kivajazunk egy szögletes kerámiaedényt, amiben majd tálalni is fogjuk. Beterítjük palacsintával ( a palacsintákat négyfelé vágjuk, így könnyen kitudunk rakni vele egy szögletes edényt).
Megkenjük lekvárral. Megint palacsinta, majd vaníliás puding következik. Megint palacsinta, lekvár, és így tovább, a tetejére egy palacsintát teszünk.
A fehérjéket kevés cukorral felverjük, és a végén belekeverünk néhány kanál lekvárt. Ezt a palacsintatoronyra kenjük, csúcsokat húzgálunk belőle, és 130 fokos sütőben rásütjük.
Ha kihűlt, kockára vágva tálaljuk.
|
|
Domján Mária 4 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 4 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 4 napja új képet töltött fel:
Domján Mária írta 4 napja a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:
Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...
Domján Mária írta 4 napja a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...
Domján Mária írta 4 napja a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
A tortához gratulációm a Katának puszi
Domján Mária írta 4 napja a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
Józsikám igaz hogy már késve de annál Boldogab ...
Domján Mária írta 4 napja a(z) Tepsis rablóhús. képhez:
Csodás étvágygerjesztő nagyon fincsi lehet . gratulálok
Domján Mária írta 4 napja a(z) Fügesajt. képhez:
Józsikám ennek hogy lett ilyen csodálatos szine azt hittem ...
Garáz József írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
Anna! Nagyon szépen köszönöm.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Gluténmentes gofri
Johan féle husos rántott palacsinta
Gundel- palacsinta
Almás palacsinta csokoládéöntettel