Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
(Gerbeaud recept)
Hozzávalók
A csokis piskótához:
A budapest-masszához:
A tejszínes barackos krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítése: A hozzávalókból a szokásos módon egy 20x30 cm-es csokis piskótalapot sütünk. utána elkészítjük a felvert budapest masszát. A tojások fehérjét a cukor egynegyedével majdnem teljesen felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a maradék cukrot is, és így teljesen kemény habbá verjük. ezután óvatosan belekeverjük a mogyorót és a keményítőt, itt már habverő nélkül, nehogy összetörjük a felvert habot. A masszából egy 40x60 cm-es sima csöves habzsákból hosszanti vízszintes irányba egymás mellé (dresszírozva) sorokat nyomunk, amit 180 fokos sütőben tíz perc alatt készre sütünk. elkészítjük a tejszínes barackos krémet: a befőttet kockákra vágjuk, a krémport a tejjel simára keverjük, és hozzáadjuk a barack pasztát, az összevágott őszibarackot, a barackpálinkát és a citromlevet. Az egészet jól összekeverjük, majd óvatosan a felvert tejszínhabhoz adjuk. A sütemény összeállításához meglocsoljuk a csokoládé lapot a megmaradt őszibarack befőtt levével vigyázva, hogy ne áztassuk el a tésztát. A kész krémet kétfelé osztjuk, az egyik részét a csokoládé lapon egyenletesen elkenjük, majd a kisült budapest masszát félbe vágjuk (20x30 cm-esre), az egyik lapot ráhelyezzük a krémmel megkent csokis piskótára, majd a tejszínes krém megmaradt másik felével bevonjuk, melyre a budapest massza másik felét helyezzük a sült felével felfelé. Az így összeállított süteményt hűtőszekrényben megdermesztjük, majd egyenlő nagyságú szeletekre felvágjuk. A szeletek tetejét leporcukrozzuk, barack szeletekkel, piros cseresznyével és csoki dísszel vagy csoki forgáccsal díszítjük.
|
|
Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 18 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Almás rolád