Finomságok Konyhája: Budapest szelet

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13019 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13019 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13019 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13019 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Budapest szelet

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Budapest szelet

(Gerbeaud recept)

Hozzávalók

A csokis piskótához:

  • 3 egész tojás
  • 60 g fi nom liszt
  • 60 g kristály cukor
  • 20 g kakaópor
  • 10 g vaj
  • 1 ek víz

A budapest-masszához:

  • 500 g tojás fehérje
  • 680 g kristály cukor
  • 400 g darált mogyoró
  • 130 g étkezési keményítő

A tejszínes barackos krémhez:

  • 200 g hideg úton felhasználható krémpor
  • 2 dl tej
  • 80 g házi barack paszta
  • 200 g őszibarack befőtt
  • 3 evőkanál citromlé
  • 6 ek barackpálinka
  • 750 g tejszínhab

A díszítéshez:

  • Őszibarack befőtt
  • étcsokoládé
  • Piros cseresznye
  • Porcukor

Elkészítése: A hozzávalókból a szokásos módon egy 20x30 cm-es csokis piskótalapot sütünk. utána elkészítjük a felvert budapest masszát. A tojások fehérjét a cukor egynegyedével majdnem teljesen felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a maradék cukrot is, és így teljesen kemény habbá verjük. ezután óvatosan belekeverjük a mogyorót és a keményítőt, itt már habverő nélkül, nehogy összetörjük a felvert habot. A masszából egy 40x60 cm-es sima csöves habzsákból hosszanti vízszintes irányba egymás mellé (dresszírozva) sorokat nyomunk, amit 180 fokos sütőben tíz perc alatt készre sütünk. elkészítjük a tejszínes barackos krémet: a befőttet kockákra vágjuk, a krémport a tejjel simára keverjük, és hozzáadjuk a barack pasztát, az összevágott őszibarackot, a barackpálinkát és a citromlevet. Az egészet jól összekeverjük, majd óvatosan a felvert tejszínhabhoz adjuk. A sütemény összeállításához meglocsoljuk a csokoládé lapot a megmaradt őszibarack befőtt levével vigyázva, hogy ne áztassuk el a tésztát. A kész krémet kétfelé osztjuk, az egyik részét a csokoládé lapon egyenletesen elkenjük, majd a kisült budapest masszát félbe vágjuk (20x30 cm-esre), az egyik lapot ráhelyezzük a krémmel megkent csokis piskótára, majd a tejszínes krém megmaradt másik felével bevonjuk, melyre a budapest massza másik felét helyezzük a sült felével felfelé. Az így összeállított süteményt hűtőszekrényben megdermesztjük, majd egyenlő nagyságú szeletekre felvágjuk. A szeletek tetejét leporcukrozzuk, barack szeletekkel, piros cseresznyével és csoki dísszel vagy csoki forgáccsal díszítjük.

Címkék: http://hu.wikibooks.org/wiki/szak%c3%a1csk%c3%b6nyv/s%c3%bctem%c3%a9nyek/pisk%c3%b3ta

Kapcsolódó hírek:

  Almás rolád

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Az biztosan,hogy finom.
Jó,nagy adag sütemény lesz belőle.
Elég drágának tartom,de valamelyik ünnepre elkészítem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ez aztán a finom sütemény!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Domján Mária 4 napja új képet töltött fel:

Neve_nincs_finom-001_2199730_3251_s

Domján Mária 4 napja új képet töltött fel:

Vanelias_patkok_2199729_9730_s

Domján Mária 4 napja új képet töltött fel:

Keksztekercs_es_karamellas_torta_szeletek_2199728_2301_s

Domján Mária írta 4 napja a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...

Domján Mária írta 4 napja a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...

Domján Mária írta 4 napja a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

A tortához gratulációm a Katának puszi

Domján Mária írta 4 napja a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Józsikám igaz hogy már késve de annál Boldogab ...

Domján Mária írta 4 napja a(z) Tepsis rablóhús. képhez:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Csodás étvágygerjesztő nagyon fincsi lehet . gratulálok

Domján Mária írta 4 napja a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Józsikám ennek hogy lett ilyen csodálatos szine azt hittem ...

Garáz József írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Anna! Nagyon szépen köszönöm.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu