Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Epres pite
Hozzávalók 10 szelethez:
A tésztához:
• 15 dkg liszt + a formához
• 10 dkg porcukor
• fél csomag sütőpor
• csipet só
• 1 kisebb citrom reszelt héja
• 2 tojás
• 10 dkg natúr joghurt
• 10 dkg sütőmargarin, olvasztva + a forma kikenéséhez
Az epres részhez:
• 20-25 dkg eper
• 5 dkg kristálycukor
• fagylalt a tálaláshoz
A
tésztához a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a sót és a reszelt
citromhéjat egy tálban elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot
és az olvasztott margarint, és sima tésztává keverjük. Az epreket megmossuk,
a zöldjét leszedjük, majd felkockázzuk. A kristálycukrot egy
serpenyőben aranybarnára karamellizáljuk, majd 0,3 dl vízzel felöntjük,
sziruppá főzzük. Az epret kissé megfuttatjuk rajta, csak annyira, hogy
ne legyen túl lágy.
A szirupot leszűrjük, és az epret elosztjuk a
margarinnal kikent, kilisztezett formában elkent tészta tetején. Ha
szükséges, kissé belenyomkodjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb.
30-35 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Langyosan
szeleteljük, fagylalttal kínáljuk.
Epres piskótaszelet mézes mascarponekrémmel
Hozzávalók 12 szelethez:
A tésztához:
• 4 tojás
• 8 dkg cukor
• 10 dkg liszt
• harmad csomag sütőpor
A krémhez:
• 2 dl tejszín
• 25 dkg mascarpone
• negyed rúd vanília kikapart belseje
• 5 dkg méz
A rétegezéshez:
• 20-25 dkg eper (ízlés szerint)
A tálaláshoz:
• 4-5 szem eper
• pisztácia
A
tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény
habbá verjük, a sárgáját a liszt felével és 3 evőkanál vízzel pépé
keverjük, majd a habba forgatjuk. Végül a sütőporral elkevert maradék
lisztet is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire egy 20 cm széles 1
cm vastag csíkot kenünk a tésztából. 180 fokra előmelegített sütőben
aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, majd 2 csíkra
vágjuk, ezek kerülnek majd egymásra.
A krém hozzávalóit egy
tálban elkeverjük, majd géppel krémesre habosítjuk. A krém felét
egyenletesen elkenjük az alsó lapon, majd kirakjuk szeletelt eperrel. A
második lapra csak egy kevés krémet teszünk, elkenjük, majd (krémmel
lefelé) az epres rétegre borítjuk. A maradék krémet sima csöves
nyomózsákba töltjük, és a sütemény tetejére csíkokat húzunk belőle.
Hűtőbe tesszük összeérni, majd szeletelés után szeletelt eperrel és
pisztáciával díszítjük.
Kókuszkrémes-epres tekercs
Hozzávalók 12-14 szelethez:
A tésztához:
• 4 tojás
• 8 dkg cukor
• 8 dkg liszt
• 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
• fél csomag vaníliás pudingpor
• 2,5 dl tej
• 8 dkg kristálycukor
• 5 dkg porcukor
• 20 dkg sütőmargarin
• 3 dkg kókuszreszelék
• néhány csepp kókuszeszencia
• kb. 15-20 dkg eper
A
tészta hozzávalóiból klasszikus módon piskótatésztát készítünk, a
kakaóport a liszttel együtt adjuk hozzá. Sütőpapírral bélelt, körülbelül
25x25 cm-es tepsiben 180 fokon aranybarnára sütjük úgy, hogy ne
száradjon ki, különben nem tudjuk szépen feltekerni.
A krémhez a
pudingport egy kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a
kristálycukorral egy kislábasban felforraljuk, majd a pudingos részt
hozzáadva sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni. A
porcukrot a puha margarinnal kihabosítjuk, majd a kihűlt pudingot, a
kókuszreszeléket és az eszenciát is hozzákeverjük, így habosítjuk.
A
piskótáról lehúzzuk a papírt, és rákenjük a krém kétharmadát. Gazdagon
megszórjuk a szeletelt eperrel. Szorosan feltekerjük, majd a maradék
krémmel a külsejét is bekenjük. Tálaláskor eperkockákkal díszíthetjük.
Még több eper Nők Lapja Konyha májusi számában!
Epres tejberizs |
Epres túróbomba |
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!