Finomságok Konyhája: Epres receptek

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13009 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13009 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13009 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13009 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Indul az eperszezon – 3 ellenállhatatlan recept
Indul az eperszezon – 3 ellenállhatatlan recept
Még ugyan nem legolcsóbb, de már lehet kapni. Ezért aki nem tud várni, az már most hétvégén nekiláthat az epres sütik legyártásának. Van 3 szuper ötletünk.

Indul az eperszezon - 3 ellenállhatatlan receptEpres pite

Hozzávalók 10 szelethez:

A tésztához:
• 15 dkg liszt + a formához
• 10 dkg porcukor
• fél csomag sütőpor
• csipet só
• 1 kisebb citrom reszelt héja
• 2 tojás
• 10 dkg natúr joghurt
• 10 dkg sütőmargarin, olvasztva + a forma kikenéséhez
Az epres részhez:
• 20-25 dkg eper
• 5 dkg kristálycukor
• fagylalt a tálaláshoz


A tésztához a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a sót és a reszelt citromhéjat egy tálban elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot és az olvasztott margarint, és sima tésztává keverjük. Az epreket megmossuk, a zöldjét leszedjük, majd felkockázzuk. A kristálycukrot egy serpenyőben aranybarnára karamellizáljuk, majd 0,3 dl vízzel felöntjük, sziruppá főzzük. Az epret kissé megfuttatjuk rajta, csak annyira, hogy ne legyen túl lágy.

A szirupot leszűrjük, és az epret elosztjuk a margarinnal kikent, kilisztezett formában elkent tészta tetején. Ha szükséges, kissé belenyomkodjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Langyosan szeleteljük, fagylalttal kínáljuk.

Indul az eperszezon - 3 ellenállhatatlan receptEpres piskótaszelet mézes mascarponekrémmel

Hozzávalók 12 szelethez:


A tésztához:
• 4 tojás
• 8 dkg cukor
• 10 dkg liszt
• harmad csomag sütőpor
A krémhez:
• 2 dl tejszín
• 25 dkg mascarpone
• negyed rúd vanília kikapart belseje
• 5 dkg méz
A rétegezéshez:
• 20-25 dkg eper (ízlés szerint)
A tálaláshoz:
• 4-5 szem eper
• pisztácia


A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját a liszt felével és 3 evőkanál vízzel pépé keverjük, majd a habba forgatjuk. Végül a sütőporral elkevert maradék lisztet is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire egy 20 cm széles 1 cm vastag csíkot kenünk a tésztából. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, majd 2 csíkra vágjuk, ezek kerülnek majd egymásra.

A krém hozzávalóit egy tálban elkeverjük, majd géppel krémesre habosítjuk. A krém felét egyenletesen elkenjük az alsó lapon, majd kirakjuk szeletelt eperrel. A második lapra csak egy kevés krémet teszünk, elkenjük, majd (krémmel lefelé) az epres rétegre borítjuk. A maradék krémet sima csöves nyomózsákba töltjük, és a sütemény tetejére csíkokat húzunk belőle. Hűtőbe tesszük összeérni, majd szeletelés után szeletelt eperrel és pisztáciával díszítjük.

Indul az eperszezon - 3 ellenállhatatlan receptKókuszkrémes-epres tekercs

Hozzávalók 12-14 szelethez:

A tésztához:
• 4 tojás
• 8 dkg cukor
• 8 dkg liszt
• 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
• fél csomag vaníliás pudingpor
• 2,5 dl tej
• 8 dkg kristálycukor
• 5 dkg porcukor
• 20 dkg sütőmargarin
• 3 dkg kókuszreszelék
• néhány csepp kókuszeszencia
• kb. 15-20 dkg eper


A tészta hozzávalóiból klasszikus módon piskótatésztát készítünk, a kakaóport a liszttel együtt adjuk hozzá. Sütőpapírral bélelt, körülbelül 25x25 cm-es tepsiben 180 fokon aranybarnára sütjük úgy, hogy ne száradjon ki, különben nem tudjuk szépen feltekerni.

A krémhez a pudingport egy kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a kristálycukorral egy kislábasban felforraljuk, majd a pudingos részt hozzáadva sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni. A porcukrot a puha margarinnal kihabosítjuk, majd a kihűlt pudingot, a kókuszreszeléket és az eszenciát is hozzákeverjük, így habosítjuk.

A piskótáról lehúzzuk a papírt, és rákenjük a krém kétharmadát. Gazdagon megszórjuk a szeletelt eperrel. Szorosan feltekerjük, majd a maradék krémmel a külsejét is bekenjük. Tálaláskor eperkockákkal díszíthetjük.

Még több eper Nők Lapja Konyha májusi számában! 

     
Indul az eperszezon – 3 ellenállhatatlan recept Indul az eperszezon – 3 ellenállhatatlan recept  Indul az eperszezon – 3 ellenállhatatlan recept
 Epres tejberizs
   Epres túróbomba

 

Címkék: recept, eper

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Margó!
Nagyon köszönöm e sok finom receptet.
Lesz,miből válogatni.
Üdvözöllek:Edit.

Válasz

Domján Mária üzente 13 éve

A kükuszkrémes roládot már sütöttem,.Nagyon finom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Egyik fincsibb mint a másik. Kár, hogy az idén nem igazán jó az eper termés.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:

Hajnali_palacsintaim_2199101_3201_s

A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Hajnali_palacsintaim_2199101_3201_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:

Most_sult_ki__tokosmakos_retes_szilvas_meggyes__retes_2151024_1762_s

Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:

Kokuszos_csokis__szuletesnapi_torta_2191432_3506_s

Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.

Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...

szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!

szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...

szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

ohh de fincsi!Egessegetekre!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu