Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tészta
- 30 dkg meggy
- 1/2 csomag sütőpor
- 4 evőkanál víz
- 1 evőkanál kakaópor
- 12,5 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- só
- 4 tojás
- 7-8 evőkanál mogyorókrém
Krém
- 4 dl tejszín
- 1 csomag zselatin fix
- 10 dkg porcukor
- 1 pohár kefír
- 1 csomag gyümölcskocsonyapor
Elkészítése:
TésztaA tojások fehérjét egy csipetnyi sóval felverjük, a porcukorral habot készítünk belőle. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit, kanalanként a vizet, végül a kakaóval meg a sütőporral elkevert, lisztet szórjuk hozzá. Egy 25 × 35 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk, elterítjük rajta a tésztát, s a 200 fokra előmelegített sütőben kisütjük.
KrémA kefirt, a porcukrot és a zselatint összekeverjük, meglangyosítjuk, ha kihűlt, összedolgozzuk a felvert habtejszínnel. A kihűlt tésztát megkenjük mogyorókrémmel, kirakjuk meggyszemekkel, s erre tesszük a habos krémet. Elsimítjuk a tésztán, majd az előírás szerint elkészített gyümölcskocsonyával befedjük. Tálalás előtt 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
|
|
Kőszeghy Anna írta 15 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 16 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!