Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Barackos csiga
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg vaj
- só
- 4 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 tojás
- 50 dkg rétesliszt
Krém
- 8 őszibarack
- 10 dkg mazsola
- 1 tojássárgája
- 1 vaníliás cukor
- 7 dkg cukor
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A lisztet összegyúrjuk a tojással, a kevés cukros tejben megfuttatott élesztővel, a cukorral, csipet sóval és annyi langyos tejjel, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Végül beledolgozzuk az alig langyos, olvasztott vaj felét meg a reszelt citromhéjat, és duplájára kelesztjük.
KrémKözben az előírás szerint elkészítjük a pudingot, csipet sóval és 1 csomag vaníliás cukorral javítjuk az ízét. Ha kihűlt, belekeverjük a tojássárgáját is. A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük vajjal, megszórjuk a megmosott mazsolával, összegöngyöljük, mint a bejglit, majd 16 egyforma darabra vágjuk. A csigákat kikent tepsibe egymás mellé fektetjük, a közepükbe mélyedést nyomunk, és a 170-180 fokra előmelegített sütőben félig megsütjük. A sütőből kivéve a mélyedésekbe pudingot és egy-egy fél hámozott barackot teszünk. Visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük. A sütés vége felé még megkenjük a maradék olvasztott vajjal, így szép fényes lesz a tészta.
|
|
Kőszeghy Anna 2 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 órája a(z) Habcsok képhez:
Éva ügyes vagy! Nagyon szépek lettek a habcsókjaid! Örülök, ...
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 3 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!