Finomságok Konyhája: Barackos csiga

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11147 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11147 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11147 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11147 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Barackos csiga

7 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók:

Barackos csiga
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg vaj

- 4 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 tojás
- 50 dkg rétesliszt
Krém
- 8 őszibarack
- 10 dkg mazsola
- 1 tojássárgája
- 1 vaníliás cukor
- 7 dkg cukor
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor

 

Elkészítése:

A lisztet összegyúrjuk a tojással, a kevés cukros tejben megfuttatott élesztővel, a cukorral, csipet sóval és annyi langyos tejjel, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Végül beledolgozzuk az alig langyos, olvasztott vaj felét meg a reszelt citromhéjat, és duplájára kelesztjük.

Krém

Közben az előírás szerint elkészítjük a pudingot, csipet sóval és 1 csomag vaníliás cukorral javítjuk az ízét. Ha kihűlt, belekeverjük a tojássárgáját is. A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük vajjal, megszórjuk a megmosott mazsolával, összegöngyöljük, mint a bejglit, majd 16 egyforma darabra vágjuk. A csigákat kikent tepsibe egymás mellé fektetjük, a közepükbe mélyedést nyomunk, és a 170-180 fokra előmelegített sütőben félig megsütjük. A sütőből kivéve a mélyedésekbe pudingot és egy-egy fél hámozott barackot teszünk. Visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük. A sütés vége felé még megkenjük a maradék olvasztott vajjal, így szép fényes lesz a tészta.

 

Címkék: http://www.videkize.hu/barackos_csiga_2775

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Szász ilucika üzente 7 éve

Nem lehet rossz! P.ilike

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Köszönöm szépen.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Mutatós és finom is a leírtak alapján.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 49 perce a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: zeller krémleves, pirított pulykamáj, ...

Fejér Gizella írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldpaszuj leves, savanyú káposztalében ...

Fejér Gizella írta 3 napja a(z) Narancsos kocka képhez:

Narancsos_kocka-001_2110449_1562_s

Mind szuperek a sütemények és kivánatosak is azt hiszem a ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: bazsalikom krémleves, rizses hús, ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Narancsos kocka képhez:

Narancsos_kocka-001_2110449_1562_s

Semmi baj Barátnőm! Inkább örülök, ha valaki ilyen szép és ...

burger eva írta 3 napja a(z) Káposztás és meggyesrétes képhez:

Kaposztas_es_meggyesretes_2110446_1797_s

Csodásak a rétesek.A káposztás is édes ???Úgy ...

Domján Mária írta 3 napja a(z) Narancsos kocka képhez:

Narancsos_kocka-001_2110449_1562_s

Annám elnézést kérek Tőled mert nem tudom hogyan került...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Narancsos kocka képhez:

Narancsos_kocka-001_2110449_1562_s

Marcsi gratulálok ezekhez a szép kockákhoz! Szinte érzem...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Káposztás és meggyesrétes képhez:

Kaposztas_es_meggyesretes_2110446_1797_s

Marcsi szuper finom lehetett a rétesed! Mindegyiket szeretem!...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Csirkepőrkőlt nokedlival képhez:

Csirkeporkolt_nokedlival_2110447_5985_s

Megkívántam!!! Nagyon étvágygerjesztő a tálalás!...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu