Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ropogós és tartós lesz a sváb módszerrel
A svábok nem kenyérrel, hanem burgonyával készítik a kovászos uborkát. Ha van otthon óburgonya, próbálják ki önök is.
A kovászos uborkának sokféle fűszerezése létezik, de amit
mindenképpen érdemes beletenni az a kapor, a só és a fokhagyma. Ízlés
szerint kerülhet még bele mustármag, babérlevél vagy szemes bors is. Egy
5 literes üveghez körülbelül 2,5 kg nagyobb méretű uborkára lesz
szükség, amit alaposan meg kell mosni, akár dörzsölni is, hogy semmilyen
szennyeződés ne maradjon rajta, mert úgy könnyebben megromolhat az
uborka. Ha akarjuk, negyedekbe vagy félbe vághatjuk, de maradhatnak
egészben is. Kb. 6 közepes szem burgonyára lesz szükségünk, amit
megmosunk, mert héjástól fogjuk felhasználni, majd kettévágjuk.
Meghámozunk 6 gerezd fokhagymát is. Egy csokor kaprot,
a fokhagyma és a burgonya felét az üveg aljára tesszük, az uborkákat
szépen az üvegbe rendezgetjük, majd még egy csokor kaporral, és a
maradék fokhagymával és burgonyával zárjuk a sort. Ekkor mehet bele
ízlés szerint további fűszer, például mustármag, babérlevél, végül
langyos, sós vízzel felöntjük. Literenként nagyjából 1 dkg só
szükséges. A tetejét kistányérral vagy alufóliával lefedjük, majd a
napon 3-4 napig érleljük.|
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!