Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Elkészítés: Az ananászt felszeleteljük, héját levágjuk, fás közepét kimetsszük, húsát felszeleteljük. A vajat /margarint serpenyőben felhevítjük, és megolvasztunk benne 5 dkg cukrot. Beleszórjuk az ananászdarabokat, és kb. 5 perc alatt megpároljuk. Közben időnként megkeverjük. Végül hűlni hagyjuk. A kókuszlikőrt elkeverjük az ananászlével. A babapiskótákat kb. 16X21 cm-es, 1,5 l-es jénai tál alján elosztjuk. Meglocsoljuk a kókuszlikőrrel elkevert ananászlével, és ráhalmozzuk az ananászdarabok felét. A tojássárgákat 3 evőkanál forró vízzel és a maradék cukorral robotgép habverőjével krémesre kikeverjük. Beleszórjuk a reszelt citromhéjat, és evőkanalanként hozzáadjuk a joghurttal simára kevert mascarponét. Belevegyítjük a vékony csíkokra metélt mentaleveleket, majd a massza felét a gyümölcsrétegre simítjuk. A maradék ananászból 3 darabot félreteszünk, a többit a krémre halmozzuk, végül befedjük a maradék krémmel. Legalább 2 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A tiramisut közvetlenül fogyasztás előtt kakaóporral meghintjük. Díszítés: Megszórjuk felaprított pisztáciával és félretett ananászdarabokkal, végül tetszés szerint mentalevéllel díszítjük.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!