Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ez a gombócféle kivételesen nem burgonyás tésztából készül.
Forraljunk fel 4 dl tejet 4 dkg vajjal és egy kevés sóval. Állandó keverés közben sűrítsük be 20 dkg
rétesliszttel, majd húzzuk le a tűzről, és várjuk meg, amíg kihül. Ekkor üssünk bele 1 egész tojást,
borítsuk ki az egész masszát egy alaposan meglisztezett gyúródeszkára.
Újabb 20 dkg rétesliszttel gyúrjuk össze, sodorjuk ki fél cm vastagra, és vagdaljuk fel féltenyérnyi
lapocskákra.
Ahányféle friss gyümölcsünk van otthon, annyi gyümölccsel (mindegyik lapocskát másfélével) töltsük
meg, és formáljunk belőle kisebb gombócokat. Ha nagyobbfajta gyümölcs, vagy keményebb, pl. alma,
körte, akkor vágjuk cikkekre, vagy reszelő durva fokán reszeljük le, és fahéjas cukorral keverve
rakjuk a tésztába.
Lobogva forró vízben 5 perc alatt főzzük ki a gombócokat.
Közben 10 dkg zsemlemorzsát 5 dkg vajon, vagy 2-3 ek olajon pirítsuk meg, és abba forgassuk bele a
vegyes gyümölcsös gombócokat.
Fedő alatt jól rázzuk össze, hogy a morzsa mindenütt érje.Fahéjas porcukorral tálaljuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 17 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!