Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Grízes krémes szelet gyümölcsökkel
--------------------------------------
Vizes piskóta hozzávalói:
4 tojás, 2 ek olaj, 2 ek hidegvíz, 6 ek cukor, 6 ek liszt
A fenti hozzávalókból a szokásos módon piskótát sütünk 180 fokon kb. 20-25 perc alatt.
Krém hozzávalói:
2 csésze tej, fél csésze cukor, 3/4 csésze búzadara, 1 tasak vaníliás cukor,10 dkg vaj (margarin)
A tetejére idénygyümölcsök pl.: eper, málna, áfonya, ribizli, narancs, mandarin, kivi stb... ( amit a legjobban szeretünk), 1 cs színtelen tortazselé por
A szokásos módon tejbegrízt készítünk, és kihűtjük.
Ezután a puha vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt darát, és ezzel is elkeverjük.
A krémet elsinítjuk a piskóta tetején, utána hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A gyümölcsöket ízlésesen elrendezzük a sütemény tetején. A tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük a tortazselét, és egy ecset segítségével megkenjük a sütemény tetején lévő gyümölcsöket.
Ismét betesszük a hűtőbe, dermedés után szeleteljük.
|
|
Garáz József írta 11 órája a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
szanto hajnalka írta 5 napja a(z) Szavarin képhez:
Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 6 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!