Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Finomságok konyhája vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Finomságok konyhája vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Finomságok konyhája vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Finomságok konyhája vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Piskóta a tepsi, vagy a tortaforma méretéhez igazítva, 40-50 dkg puha, érett, de nem túl lágy szilva, 2 ek barnacukor, 3 dkg sütőmargarin+ a formához, 1 kk fahéj
Egy kivehető aljú piteformát kibélelünk fóliával, majd kikenjük margarinnal. A fóliára azért van szükség, hogy egyben ki tudjuk emelni a formából. A forma ját kirakjuk babapiskótákkal, amilyen szorosan csak lehet
Azokra a részekre, ahova nem fér piskóta, összetört darabokat szórunk, így kitöltjük a hézagokat.
A szilvát kimagozzuk, elnegyedeljük, a margarint a cukorral és a fahéjjal olvadásig hevítjük. Ráöntjük a szilvát, és megkaramellizáljuk rajta. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét. Akkor jó, ha a szilva egy része szétesik, de még vannak benne nagyobb darabok. Ezt a forró tölteléket a babapiskótára öntjük, egyenletesen elkenjük.
Ha langyosra hűlt, a hűtőbe tesszük dermedni.
A pite tetejét hosszában, vagy átlósan félbevágott piskótával díszítjük.
Fahéjas porcukorral és borsodóval kínáljuk.
| 
 | 
 | 
Kőszeghy Anna írta 1 hete itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Ősz képhez:
Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...
burger eva 3 hete új képet töltött fel:
burger eva 1 hónapja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!