Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Erőleves csontvelős maceszgombóccal
Hozzávalók a leveshez:
(4 személyre)
• 40 dkg darált marhahús
• 30 dkg csirkehús
• ½ db marhalábszárcsont
• 1 db sárgarépa
• 1 db petrezselyemgyökér
• 1 kis fej zeller
• ¼ fej kelkáposzta
• 5 fej gomba
• 3 db tojás
• 1 dl paradicsompüré
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• só, bors, gyömbér
Elkészítési mód: A lábszárcsont mindkét végét sóba mártjuk. A darált húst egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a tojásfehérjét (a tojássárgáját a főételnél felhasználjuk), a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük, és fakanállal jól elkeverjük. Belerakjuk a zöldségeket, a csirkehúst, a velős csontot, felöntjük hideg vízzel, és egy forralás után lassú tűzön gyöngyöztetve 4 óra hosszat főzzük. Ruhán keresztül átszűrjük, a felszínéről a zsírt felitatjuk. A zöldségeket összekockázzuk, a csontból a velőt kiszedjük, amelyet felhasználunk a maceszgombócba.
Hozzávalók a gombóchoz:
(4 személyre)
• 1 db tojás
• 5 dkg csontvelő
• 15 dkg pászka
• só, bors, gyömbér
Elkészítési mód: A pászkát a tojással, a velővel, 2 ek. levessel összekeverjük, sóval, őrölt borssal és gyömbérrel ízesítjük, majd 1 órát pihentetjük. Vizes kézzel pingponglabda nagyságú golyókat formázunk belőle, majd forró levesben kifőzzük. A zöldségekkel együtt betétként tálaljuk az erőlevesben.
|
|
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Almás-meggyes rétes
Pontyfilé bundában roppanós zöldségekkel