Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Fotó: Hemző KárolySzalonnás újkrumpli
petrezselyemmártássalHozzávalók 4 személyre:
1. Vékony héjú újkrumplit vásárolunk, 10 percre beáztatjuk langyos vízbe, alaposan megmossuk (meghámozni szükségtelen!), lecsepegtetjük. A krumpliszemek nagyságától függően kettévágjuk a szalonnaszeleteket, sorra vágólapra terítjük, tetejükre 1/2-1/2 zsályalevelet fektetünk. A krumplit egyesével a szalonnaszeletekbe göngyöljük, fogvájóval megtűzzük. Nagyobb serpenyőben, zsiradék nélkül körbepirítjuk, majd mérsékelt tűzön, félig lefedve puhára pároljuk-sütjük (12-15 perc).
2. A mártáshoz a fokhagymát meghámozzuk, a snidlinget és a petrezselymet leöblítjük, ez utóbbi levélkéit lecsipkedjük, mindkettőt nagyjából felaprózzuk, majd a fokhagymával együtt turmixkehelybe szórjuk. Hozzáadjuk a joghurtot, a bort, a porcukrot, az olívaolajat, ízlés szerint chiliport, sót és borsot, botmixerrel sűrű péppé pörgetjük, végül csinos tálkába szedjük.
4. A krumplit nem túl mély tálra rendezzük (ha nagyon „tocsogósnak” találjuk, papírkendőre terítve felitatjuk róla a zsiradékot), zöldfűszerlevélkékkel díszítjük, és a petrezselyemmártással kínáljuk. Sült és/vagy grillezett húsok pompás körete, de önmagában is ínyencfalat!
Italajánlat:
Félszáraz fehérbor vagy sör
|
|
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!
szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: tejszínes alma leves, fokhagymás sült ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Bakonyi palacsinta
Halfilé tárkonyos burgonyasalátával
Körtés mákos kocka
Cseresznyés- mogyorós kocka