Finomságok Konyhája: Mandulás szív

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12996 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12996 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12996 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12996 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Mandulás szív

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

A szokásos linzertésztánál különlegesebb, a legfinomabb aprósütemények egyike, amelyet tea-kávé mellé kínálhatunk. Jó előre megsüthetjük, hiszen – jól záródó fém vagy műanyag dobozban – minél tovább „érik”, annál puhább, finomabb lesz. Biztos siker!


Fotó: Hemző Károly Mandulás szív Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 300 g finomliszt
  • 100 g porcukor + a szóráshoz
  • 150 g lágy vaj/margarin
  • 1/2 rúd vanília
  • 1 biocitrom
  • 2 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1/2 kk. szódabikarbóna
  • Továbbá:
  • 1 tojásfehérje
  • 2 ek. mandulalapocska
  • 150 g savanykás, sűrű lekvár (barack, szilva stb.)
  • vaniliás porcukor a szóráshoz
  • néhány koktélcseresznye

1. Kibélelünk sütőpapírral két sütőlapot vagy nagy tepsit.

2. A tésztához a lisztet és a porcukrot keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat/margarint, a felhasított vaníliarúdból kikapart pépet, a gondosan megmosott citrom reszelt héját, fél citrom átszűrt levét, a tojássárgákat, a sót és a szóbabikarbónát. A robotgép dagasztóspiráljával összedolgozzuk, aztán munkalapra szedjük, gyors-laza mozdulatokkal átgyúrjuk, és pihentetés nélkül máris dolgozunk vele tovább.

2. Lisztezett munkalapon 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, és lisztbe mártogatott, 5-6 cm átmérőjű szívformával kiszúrjuk (a hulladékot összegyúrjuk, újraformázzuk). A sütőlapokra/tepsikre sorakoztatjuk őket, felének tetejét megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk mandulalapocskákkal. 20 percre hűvösre-hidegre tesszük, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt világosdrappra sütjük (a tepsiket a sütés utolsó harmadában megcseréljük), hagyjuk kihűlni.

4. A „csupasz” szívecskék közepére 1/2-1/2 kk. lekvárt púpozunk, tetejükre illesztjük-nyomjuk mandulás párjukat. Fogyasztásig jól záródó dobozban tároljuk. Tálaláskor csinosan tálra rendezzük, meghinthetjük fátyolnyi vaníliás porcukorral, és néhány lecsepegetett koktélcseresznyével (rumos meggyel, aszalt gyümölcsökkel) vidámítva kínáljuk.

Italajánlat:

Tea, kávé cappuccino

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Marika.
Tetszik a recept.
A kis unokáknak,persze nekünk is,én is megsütöm hamarosan.
Puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon jól néznek ki!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Bukta képhez:

Bukta_2198250_6773_s

Kedves Éva örülök, hogy jöttél! Köszönjük a Pünkösdi ránk ...

burger eva 14 órája új képet töltött fel:

Bukta_2198250_6773_s

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kapros-tejfölös cukkini főzelék, roston sült ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Rántott pecsenyekacsa máj, ...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos- virslis lecsó, pirított tarhonya.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: bazsalikomos paradicsom leves orzóval, ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Rantottsajt_sultburgonyaval_2198089_4134_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Zoldborsoleves_galuskaval-004_2198088_1118_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Gyümőlcs torta. képhez:

Gyumolcs_torta-010_2198047_5516_s

Anna! Köszönöm szépen a nejem és az unokám nevében...

Kőszeghy Anna írta 1 hete itt:

Szia Marcsikám! Rég voltál itt! Hiányzol!Remélem jól vagytok! Puszi.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu