Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A szokásos linzertésztánál különlegesebb, a legfinomabb aprósütemények egyike, amelyet tea-kávé mellé kínálhatunk. Jó előre megsüthetjük, hiszen – jól záródó fém vagy műanyag dobozban – minél tovább „érik”, annál puhább, finomabb lesz. Biztos siker!
1. Kibélelünk sütőpapírral két sütőlapot vagy nagy tepsit.
2. A tésztához a lisztet és a porcukrot keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat/margarint, a felhasított vaníliarúdból kikapart pépet, a gondosan megmosott citrom reszelt héját, fél citrom átszűrt levét, a tojássárgákat, a sót és a szóbabikarbónát. A robotgép dagasztóspiráljával összedolgozzuk, aztán munkalapra szedjük, gyors-laza mozdulatokkal átgyúrjuk, és pihentetés nélkül máris dolgozunk vele tovább.
2. Lisztezett munkalapon 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, és lisztbe mártogatott, 5-6 cm átmérőjű szívformával kiszúrjuk (a hulladékot összegyúrjuk, újraformázzuk). A sütőlapokra/tepsikre sorakoztatjuk őket, felének tetejét megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk mandulalapocskákkal. 20 percre hűvösre-hidegre tesszük, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt világosdrappra sütjük (a tepsiket a sütés utolsó harmadában megcseréljük), hagyjuk kihűlni.
4. A „csupasz” szívecskék közepére 1/2-1/2 kk. lekvárt púpozunk, tetejükre illesztjük-nyomjuk mandulás párjukat. Fogyasztásig jól záródó dobozban tároljuk. Tálaláskor csinosan tálra rendezzük, meghinthetjük fátyolnyi vaníliás porcukorral, és néhány lecsepegetett koktélcseresznyével (rumos meggyel, aszalt gyümölcsökkel) vidámítva kínáljuk.
Italajánlat:Tea, kávé cappuccino
|
|
burger eva 4 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária írta 1 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:
Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...
Domján Mária írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...
Domján Mária írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
A tortához gratulációm a Katának puszi
Domján Mária írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
Józsikám igaz hogy már késve de annál Boldogab ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással