Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Fotó: Hemző KárolyEpres
joghurtkrémkehelyHozzávalók 4 kehelyhez:
1. Az eperszemeket szűrőtálba szórjuk, többször váltott hideg vízbe merítve megmossuk, majd jól lecsepegtetjük, csumájukat kitörjük vagy ékelő mozdulattal kivágjuk. Nagyságuktól függően félbe-negyedbe vágjuk, meghintjük 50 g porcukorral és a citrom átszűrt levével, félretesszük.
2. A zselatin elkeverjük 1/2 dl hideg vízzel (a zselatinlapokat beáztatjuk bő hideg vízbe), 5 percig pihentetjük-felpuhítjuk. A joghurtot simára keverjük a maradék 50 g porcukorral és a vaníliás cukorral. A zselatint mérsékelt tűzön éppen csak felolvasztjuk (a lapokat előzőleg kinyomkodjuk), elkeverjük 2-3 ek. joghurttal, majd gyors mozdulatokkal a joghurt egészéhez adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és több részletben, óvatosan beleforgatjuk a joghurtba.
3. Az eper felét levével együtt 4 szépséges üvegtálka vagy talpas pohár aljára szedjük, a maradékkal „kitapasztjuk” a tálkák oldalát. Arányosan elosztva, az eperalapra szedjük a joghurtkrémet, és 3-4 órára betesszük a hűtőszekrénybe (előző nap is elkészíthetjük).
4. Tálaláskor megszórjuk a krém tetejét a darabosra vágott pisztáciával, és eperszemekkel díszítve kínáljuk. Külön tálkában tejszínhabot, édes ostyát kínálhatunk hozzá. Pisztácia helyett díszíthetjük pirított mandulaforgáccsal, mogyoróval, csokidarabkákkal is.
Tippek:
Ha gyerek nem kap belőle, meglocsolhatjuk a feldarabolt epret 4-8 ek. limoncellóval, mandula- vagy narancslikőrrel is.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna 1 órája új képet töltött fel:
szanto hajnalka írta 1 napja a(z) Szavarin képhez:
Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Bakonyi palacsinta
Halfilé tárkonyos burgonyasalátával
Körtés mákos kocka
Cseresznyés- mogyorós kocka