Finomságok Konyhája: Epres joghurtkrémkehely

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Epres joghurtkrémkehely

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 


Fotó: Hemző KárolyEpres
joghurtkrémkehelyHozzávalók 4 kehelyhez:

  • 400 g + 4 szép szem eper
  • 50+50 g porcukor
  • 1 citrom leve
  • 1/2 tasak (5 g) vagy 3 lap zselatin
  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • 20 g natúr pisztácia

 

 

1. Az eperszemeket szűrőtálba szórjuk, többször váltott hideg vízbe merítve megmossuk, majd jól lecsepegtetjük, csumájukat kitörjük vagy ékelő mozdulattal kivágjuk. Nagyságuktól függően félbe-negyedbe vágjuk, meghintjük 50 g porcukorral és a citrom átszűrt levével, félretesszük.

2. A zselatin elkeverjük 1/2 dl hideg vízzel (a zselatinlapokat beáztatjuk bő hideg vízbe), 5 percig pihentetjük-felpuhítjuk. A joghurtot simára keverjük a maradék 50 g porcukorral és a vaníliás cukorral. A zselatint mérsékelt tűzön éppen csak felolvasztjuk (a lapokat előzőleg kinyomkodjuk), elkeverjük 2-3 ek. joghurttal, majd gyors mozdulatokkal a joghurt egészéhez adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és több részletben, óvatosan beleforgatjuk a joghurtba.

3. Az eper felét levével együtt 4 szépséges üvegtálka vagy talpas pohár aljára szedjük, a maradékkal „kitapasztjuk” a tálkák oldalát. Arányosan elosztva, az eperalapra szedjük a joghurtkrémet, és 3-4 órára betesszük a hűtőszekrénybe (előző nap is elkészíthetjük).

4. Tálaláskor megszórjuk a krém tetejét a darabosra vágott pisztáciával, és eperszemekkel díszítve kínáljuk. Külön tálkában tejszínhabot, édes ostyát kínálhatunk hozzá. Pisztácia helyett díszíthetjük pirított mandulaforgáccsal, mogyoróval, csokidarabkákkal is.

 

Tippek:

 

Ha gyerek nem kap belőle, meglocsolhatjuk a feldarabolt epret 4-8 ek. limoncellóval, mandula- vagy narancslikőrrel is.

Címkék: http://www.lajosmari.hu/

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 12 éve

Nagyon finom és nagyon guszta

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 4 napja a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Köszönöm.

Garáz József írta 5 napja a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Boldog szülinapot.

burger eva 6 napja új képet töltött fel:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:

Neve_nincs_finom-001_2199730_3251_s

Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:

Vanelias_patkok_2199729_9730_s

Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:

Keksztekercs_es_karamellas_torta_szeletek_2199728_2301_s

Domján Mária írta 1 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...

Domján Mária írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...

Domján Mária írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

A tortához gratulációm a Katának puszi

Domján Mária írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Józsikám igaz hogy már késve de annál Boldogab ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu