Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A SZÓSZHOZ:
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
1/4 tk. szárított oregánó
1/2 tk. só
2 közepes zúzott fokhagymagerezd
1 doboz konzerv paradicsom (darabos)
1 doboz konzerv szeletelt gomba
1/4 tk. cukor
1 ek. olívaolaj
vagdalt bazsalikom
plusz só és bors az ízesítéshez
Hevítsük fel az olajat egy közepes méretű, mélyebb serpenyőben, majd adjuk hozzá a lereszelt vöröshagymát, az oregánót és a 1/2 teáskanál sót. Kevergetve pirítsuk aranyszínűre, ez kb. 5 perc. Ekkor adjuk hozzá a fokhagymát, és kevergetve süssük tovább fél percig. Öntsük bele a paradicsomot és a gombát, adjuk hozzá a cukrot, majd forraljuk fel. Ha felforrt, vegyük le kis lángra, majd főzzük 10 percig. Ekkor zárjuk el alatta a hőt, és keverjünk bele vágott bazsalikomleveleket és az egy evőkanál olajat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A KÖLESHEZ:
(aminek én most csak a felét készítettem el)
2 ek. olaj
4 gerezd fokhagyma
4 dl köles
12 dl víz
só
bors
2 dkg vaj
A vizet feltesszük forrni. Egy másik edényben az olajat felforrósítjuk, belezúzzuk a fokhagymát, beleszórjuk a kölest, és állandó keverés mellett átforrósítjuk, amíg pirulni kezd. Ekkor hozzáöntjük a forró vizet. Megsózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, míg a vizet teljesen felszívja, és a köles megpuhul. Ekkor belekeverjük a vajat, de olajjal is meglocsolhatjuk.
Az ötletadó kölesrecept: http://pszichowellness-konyha.blogspot.com/2012/04/koles-aszalt-paradicsommal-varganyaval.html
Jó étvágyat kívánok!
|
|
Kőszeghy Anna 3 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Habcsok képhez:
Éva ügyes vagy! Nagyon szépek lettek a habcsókjaid! Örülök, ...
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 3 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Kevert almás sütemény
Bazsalikomos paradicsom dzsem
Argentín vegyes saláta
Női szeszély