Finomságok Konyhája: Spárgás-paradicsomos rakott karaj

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12846 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12846 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12846 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12846 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Spárgás-paradicsomos rakott karaj

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Fotó: Elendel Spárgás-paradicsomos
rakott karaj Hozzávalók 4 személyre:
  • 500-500 g fehér- és zöldspárga
  • só, bors
  • 1 kk. kristálycukor
  • 2 ek. citromlé
  • 50 g vaj/margarin
  • 50 g finomliszt
  • 2 dl tej + 2 dl főzőlé
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojássárgája
  • 150 g reszelt gouda sajt
  • szerecsendió
  • 6-8 szelet kicsontozott rövidkaraj
  • 2 ek. finomliszt
  • 2 ek. olaj
  • 6-8 kis szelet főtt, füstölt tarja
  • 2 kisebb, kemény paradicsom
A
B
C
D
E
F
G

1. A fehér spárgasípokat a fej kivételével (burgonyahámozóval) meghámozzuk (a zöld spárgát nem szükséges), megmossuk, fás végüket levágjuk. 1/2 kk. sóval, a cukorral és a citromlével felforralt 2 liter vízben 10 percig főzzük. Szűrőapáttal jégkockákkal lehűtött vízbe merítjük, aztán lecsepegtetjük, és konyaharuhára terítve szikkadni, hűlni hagyjuk, majd kettévágjuk (A). 2 dl főzőlét félreteszünk a mártáshoz.

2. A mártáshoz 50 g vajban/margarinban világossárgára pirítjuk a lisztet, felöntjük 2 dl tejjel és a félretett főzőlével, folyamatosan keverve besűrítjük. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a felveretlen tejszínt, langyosra hűtjük, végül beledolgozzuk a tojássárgákat és a sajtot, majd sóval, borssal és 1-2 csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.

3. A hússzeleteket leöblítjük, felitatjuk róluk a nedvességet, kerekebb, hártyás szélüket ollóval több helyen bevagdossuk (B), hogy sülés közben kevésbé púposodjanak fel. Folpackkal letakarva kissé kiverjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fátyolnyi liszttel (C), és hirtelen átsütjük a felforrósított olajban (D).

4. A hússzeleteket nagyobb sütőedénybe fektetjük. Befedjük a tarjaszeletekkel (E), vegyesen a fehér- és zöldspárgaszálakkal (F), végül bevonjuk a mártással (G), és 180 °C-os sütőben 25-30 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk az apróra felkockázott paradicsommal. Tepsiben sült, friss mentával megszórt újburgonyát kínálhatunk hozzá.

Tippek:

− A spárgasípok levágott alsó, valószínűleg rostosabb részét a sütőedénybe terítjük, arra fektetjük a hússzeleteket, a többi ugyanaz.
− Készíthetjük tejszín nélkül, 4 dl tejjel+2,5 dl főzőlével is.
− Csirke- vagy pulykamellfiléből is remek.
− A spárga főzőlevét vétek kiönteni, remek levesalap lehet. Ha nincs rá azonnal szükségünk, érdemes eltenni a mélyhűtőbe, és később felhasználni.
− Ha kihagyjuk belőle a húst és a tarját, remek körete lehet mártás nélkül készült egybesülteknek vagy hirtelensült, illetve szelet-, szárnyashúsoknak – ez esetben megemeljük a spárga mennyiségét.

Italajánlat:

Könnyű, félszáraz fehérbor vagy rozé

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 9 órája itt:

Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 9 órája a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...

Kőszeghy Anna 9 órája új képet töltött fel:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Kőszeghy Anna írta 9 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:

Turos_palacsinta_annatol_2190816_4072_s

József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...

Kőszeghy Anna írta 9 órája a(z) Mai reggelink képhez:

Mai_reggelink_2190869_8955_s

József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.

Garáz József írta 12 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:

Turos_palacsinta_annatol_2190816_4072_s

Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...

Garáz József írta 12 órája a(z) Mai reggelink képhez:

Mai_reggelink_2190869_8955_s

Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...

Kőszeghy Anna írta 14 órája a(z) Mai reggelink képhez:

Mai_reggelink_2190869_8955_s

Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...

Kőszeghy Anna 14 órája új képet töltött fel:

Mai_reggelink_2190869_8955_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:

Turos_palacsinta_annatol_2190816_4072_s

Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu