Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A fehér spárgasípokat a fej kivételével (burgonyahámozóval) meghámozzuk (a zöld spárgát nem szükséges), megmossuk, fás végüket levágjuk. 1/2 kk. sóval, a cukorral és a citromlével felforralt 2 liter vízben 10 percig főzzük. Szűrőapáttal jégkockákkal lehűtött vízbe merítjük, aztán lecsepegtetjük, és konyaharuhára terítve szikkadni, hűlni hagyjuk, majd kettévágjuk (A). 2 dl főzőlét félreteszünk a mártáshoz.
2. A mártáshoz 50 g vajban/margarinban világossárgára pirítjuk a lisztet, felöntjük 2 dl tejjel és a félretett főzőlével, folyamatosan keverve besűrítjük. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a felveretlen tejszínt, langyosra hűtjük, végül beledolgozzuk a tojássárgákat és a sajtot, majd sóval, borssal és 1-2 csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.
3. A hússzeleteket leöblítjük, felitatjuk róluk a nedvességet, kerekebb, hártyás szélüket ollóval több helyen bevagdossuk (B), hogy sülés közben kevésbé púposodjanak fel. Folpackkal letakarva kissé kiverjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fátyolnyi liszttel (C), és hirtelen átsütjük a felforrósított olajban (D).
4. A hússzeleteket nagyobb sütőedénybe fektetjük. Befedjük a tarjaszeletekkel (E), vegyesen a fehér- és zöldspárgaszálakkal (F), végül bevonjuk a mártással (G), és 180 °C-os sütőben 25-30 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk az apróra felkockázott paradicsommal. Tepsiben sült, friss mentával megszórt újburgonyát kínálhatunk hozzá.
Tippek:
− A spárgasípok levágott alsó, valószínűleg rostosabb részét a
sütőedénybe terítjük, arra fektetjük a hússzeleteket, a többi ugyanaz.
− Készíthetjük tejszín nélkül, 4 dl tejjel+2,5 dl főzőlével is.
− Csirke- vagy pulykamellfiléből is remek.
− A spárga főzőlevét vétek kiönteni, remek levesalap lehet. Ha nincs rá
azonnal szükségünk, érdemes eltenni a mélyhűtőbe, és később
felhasználni.
− Ha kihagyjuk belőle a húst és a tarját, remek körete lehet mártás
nélkül készült egybesülteknek vagy hirtelensült, illetve szelet-,
szárnyashúsoknak – ez esetben megemeljük a spárga mennyiségét.
Könnyű, félszáraz fehérbor vagy rozé
|
|
Kőszeghy Anna írta 9 órája itt:
Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 9 órája a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...
Kőszeghy Anna 9 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 9 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...
Kőszeghy Anna írta 9 órája a(z) Mai reggelink képhez:
József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.
Garáz József írta 12 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...
Garáz József írta 12 órája a(z) Mai reggelink képhez:
Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...
Kőszeghy Anna írta 14 órája a(z) Mai reggelink képhez:
Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...
Kőszeghy Anna 14 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással