Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A tésztához:
17, 5 dkg liszt
3 dkg porcukor
10 dkg kemény vaj
1 tojás
2 ek hideg víz
7,5 cm átmérőjű pogácsaszaggató
12 lyukú muffin sütő vagy kosárkaforma
A citromkrémhez:
2 tojás
5 dkg vaj
1 citrom
7,5 dkg porcukor
1 dl tejszín
Díszítés:
30 dkg apró eper
Elkészítés:
Összegyúrjuk a tésztához valókat, majd 10 percig hűtőbe pihentetjük.
A tésztát gyúródeszkán, 30 cm átmérőjű és 3mm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a köröket és a muffin sütő mélyedéseibe tesszük. Szurkáljuk meg egy villával, tegyük előmelegített sütőbe és 10-12 perc alatt 180°C- fokon készre sütjük.
A ciromkrémhez a tojásokat üssük fel, csorgassuk egy tűzálló edénybe, majd villával verjük fel, szórjuk bele a porcukrot, a citromot facsarjuk ki és a sárga héját reszeljük le. Add a citrom levét és a héját a tojásos masszához és tedd hozzá a vajat is. Vízgőz fölé tesszük egy hőálló tálba és kevergetve addig hagyjuk a gőz fölött, amíg a massza be nem sűrűsödik.
Ha kihűlt a krém, hozzáadunk 1 ek tejszínt a többit felverjük habbá és ezt is hozzákeverjük. A kelyhek alját megkenjük 2 ek vízzel hígított lekvárral. (ribizli, málna, eper, meggy) Ezután rakjuk a citromkrémet a kelyhekbe, a közepébe 1 egész szem eper a többit félbe vágva rendezgessük az egész eper körül. Tejszínhabbal díszíthetjük.
Jó étvágyat!
|
|
burger eva 3 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária írta 1 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:
Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...
Domján Mária írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...
Domján Mária írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
A tortához gratulációm a Katának puszi
Domján Mária írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
Józsikám igaz hogy már késve de annál Boldogab ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!