Finomságok Konyhája: Ananászos csirkemell anyák napjára

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gyors, elronthatatlan, könnyű és finom – ideális vacsora egy különösen romantikus alkalomra. Készíthetünk belőle eleve többet, mert hidegen is remek, sőt salátába keverve is ínyencfalat.


Fotó: Hemző Károly Ananászos csirkemell
anyák napjára Hozzávalók 2 személyre:
  • 8 ananászkarika (befőtt)
  • 2 pár kisebb (180-200 g/pár) csirkemellfilé
  • só, bors
  • 1 ek. finomliszt
  • 2 ek. vaj/margarin
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 2 szem koktélcseresznye vagy cseresznye-/meggybefőtt
  • 1 szál petrezselyem

1. Az ananászkarikákat kiemeljük a levükből, kettőt félreteszünk a díszítéshez, a többit kisebb darabokra-kockákra vágjuk. 2 dl ananászlét félreteszünk a mártáshoz.

2. A csirkemelleket leöblítjük, papírkendővel szárazra törölgetjük, bedörzsöljük sóval és frissen őrölt borssal, majd mindkét oldalukat meghintjük fátyolnyi liszttel. Teflon- vagy öntöttvas-serpenyőben felforrósítjuk a vajat/margarint, beletesszük a melleket, és mérsékelt tűzön, mindkét oldalukat 5-5 percig sütjük. Kiemeljük őket a pecsenyeléből, alufóliával letakarva melegen tartjuk.

3. Felöntjük a borral a pecsenylét, jól összeforraljuk, majd egy másik edénybe szűrjük. Beleforgatjuk a felaprózott ananászt, átforrósítjuk. A félretett 2 dl ananászlében elkeverjük az étkezési keményítőt, az ananászhoz öntjük, és éppen csak addig forraljuk, amíg besűrűsödik (kb. 1 perc). Utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk.

4. Szív alakban 2 tányérra fektetjük a sült csirkemelleket, és köréjük szedjük a mártással együtt az ananászt. A félretett ananászkarikákat kettévágjuk, kissé egymásra csúsztatva a hús tetejére helyezzük, közepükre 1-1 petrezselyemlevélkét és koktélcseresznyét ültetünk. Petrezselymes párolt rizs, rizibizi, szerecsendióval illatosított burgonyapüré illik hozzá.

Tippek:

– Mivel az itt felsorolt hozzávalók egy „szerelmespárnyi”, azaz kivételesen 2 személyre szóló adaghoz elegendők, természetesen megtöbbszörözzük a mennyiségeket, ha a családnak készítjük.
– Az alátétként szolgáló 2 szívet – kis kézügyességgel – már jó előre kivághatjuk piros dekorkartonból (eleve vásárolhatunk belőle többet, jól fog jönni esetleg az anyák napjára készítendő meglepetésekhez is).

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon finom lehet!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 15 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 19 órája a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:

Vadlazac_tejszines_gombamartassal_2194939_5723_s

Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu