Finomságok Konyhája: Epres,habos sütemény

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Epres,habos sütemény

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók
  • Tészta

    1/2 kg liszt
    25 dkg cukor
    1/2 sütőpor
    csipet só
    2-3 vaníliás cukor
    25 dkg Rama
    1/2 citrom
    2,5 dkg élesztő
    kb. 2 dl. tej

  • Töltelék

    eperlekvár

  • A tetejére

    Kb.: 1 kiló eper
    5 tojás fehérje


Elkészítés

 

1.A szárazanyagokat nagy tálba téve összekeverem, (liszt, cukor, só, sütőpor, reszelt citromhéj, vanília), majd elmorzsolom a Ramával. A közepébe kis mélyedést csinálok, ebbe teszem a felfuttatott élesztőt, a 2 tojássárgát és egy evőkanálnyi facsart citromlét. Összegyúrom annyi tejjel, amennyit felvesz (pite tészta állagú legyen).
2.Hűtőben pihentetem legalább fél órát.
3.A tésztából két cipót csinálok, majd tepsi nagyságúra nyújtom. (gáztepsi) Ezeket a Ramával kikent tepsibe rétegezem: egy réteg tészta, villával megszurkálom kicsit, megkenem bőven eperlekvárral, majd újabb tészta. Ezt majdnem készre sütöm, kb. 30 perc alatt.
4.Rádarabolom a tetejére az epret, ezzel visszateszem a sütőbe, de már nem kell sokáig sütni, csak amíg az eper megpuhul kicsit rajta.
5.Végül kiveszem és az öt tojásfehérje keményre felvert habját a tetejére halmozom. Ezzel addig sütöm, amíg a hab aranyszínűre nem pirul rajta.

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Karácsonyi diótorta képhez:

Karacsonyi_diotorta_2087744_4647_s

Boldog ADVENTI készülődést!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu