Finomságok Konyhája: Anyák napi epertorta

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11158 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11158 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11158 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11158 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Anyák napi epertorta

6 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Ezen a szép napon valódi meglepetéssel szolgálhat az édesanyjának mindenki,
aki rászánja magát a nagy kalandra. Ha pontosan követi az útmutatást, biztosan
sikerülni fog, hiszen nem boszorkányság. És ha nem lesz ilyen szép, az sem baj,
a szándék a fontos!


Fotó: Hemző Károly Anyák napi
epertorta Hozzávalók 16 szelethez:
  • 100 g eperlekvár
  • 1 készen vásárolt, 3 lapos kakaós piskótatorta (26 cm átmérőjű)
  • 800 g eper
  • A krémhez:
  • 1 tasak (10 g) zselatin vagy 6 zselatinlap
  • 250 g krémtehéntúró
  • 1 dl joghurt
  • 250 g mascarpone
  • 4 tojássárgája
  • 100+100 g porcukor
  • 3+3 dl tejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 12-16 szív alakú keksz
  • néhány citromfűbóbita
A
B
C
D
E
F

1. A lekvárt felforrósítjuk, és megkenjük vele a tortalapokat. Az epret megmossuk, lecsepegtetejük, felitatjuk róla a nedvességet, szebbik felét félretesszük a díszítéshez, a többit megtisztítjuk és a szemek nagyságától függően félbe-negyedbe vágjuk. A zselatin beáztatjuk 1/2 dl (a zselatinalpokat bő) hideg vízbe. A túrót és a joghurtot botmixerrel finom, egynemű, csomómentes péppé törjük.

3. A mascarponét és a tojássárgákat külön-külön tálban habosra keverjük 100-100 g porcukorral, majd a tojáskrémet kanalanként a mascarponéhoz adjuk. 1 kis merőkanál joghurtos túrókrémmel éppen csak felmelegítjük-olvasztjuk a zselatint (a lapokat előzőleg kinyomkodjuk), aztán hozzákeverünk még 1 kis merőkanál krémet, és folyamatosan, erőteljesen keverve a tojásos krémhez adjuk. 3 dl tejszínt kemény habbá verünk, aztán óvatosan, több részletben beledolgozzuk a krémbe (A).

4. Lekvárral megkent oldalával felfelé lapos tortatálra fektetjük az alsó piskótalapot. Körézárunk egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortakarikát, amelynek belső oldalát előzőleg kibéleltük sütőpapírcsíkkal. A piskótalap tetejére simítjuk a krém felét, megszórjuk az eper felével, majd a második piskótalap, a maradék krém és eper következik. Tetejére fektetjük (lekváros oldalával felfelé) a harmadik piskótalapot, és 12 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.

5. Sütőpapírból kivágunk a tortalappal azonos, azaz 26 cm átmérőjű szívformát (B). A félretett eperszemeket megmossuk, szárazra törölgetjük, megtisztítjuk, és 2-3 hosszanti szeletekre vágjuk. A maradék 3 dl tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, 3-4 evőkanálnyit kisebb átmérőjű csillagbetéttel összeállított habzsákba szedünk. Leemeljük a tortáról a karikát (most vesszük jó hasznát annak, hogy sütőpapírral kibéleltük!), tetejét vastagon, oldalát vékonyan bevonjuk a tejszínhabbal (C).

6. Lazán a tetejére fektetjük a papírszívet, késheggyel körberajzoljuk (D), és a jelölésen belül, élükre állítva, kissé egymásra csúsztatva, rézsútosan kirakjuk az eperszeletekkel (E). A szíven kívül eső tortafelületre sűrű-apró tejszínhabrózsákat nyomunk (F), a torta oldalát a szív alakú kekszekkel, tetejét pedig citromfűbóbitákkal díszítjük.

Italajánlat:

Édeskés desszertbor vagy pezsgő

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.

Válasz

Szász Jánosné üzente 6 éve

Csodás!

Válasz

rédli zsuzsanna üzente 6 éve

Nagyon szép!!!!!!

Válasz

Drávai Szabina üzente 6 éve

Nagyon szép!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Gyönyörűséges!!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 57 perce a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

Gizike finom ebédetek, és vacsorátok volt! Mindegyiket ...

Fejér Gizella írta 6 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldségleves csirke hússal , szemesbab ...

Fejér Gizella írta 6 órája a(z) bordó bazsarózsa képhez:

Bordo_bazsarozsa_2110787_3903_s

Köszönöm Marcsi neked is a szép szavakat jól esik az ...

Kőszeghy Anna írta 10 órája a(z) Tojásfasírt képhez:

Tojasfasirt_2110904_7538_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Főzelék...

Kőszeghy Anna írta 10 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: vargányás gombaleves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 10 órája a(z) Tojásfasírt képhez:

Tojasfasirt_2110904_7538_s

Gizike köszönöm a hozzászólást! Kedves vagy! Neked is...

Domján Mária írta 13 órája a(z) Diós mákos bejgli képhez:

Dios_makos_bejgli_2110828_6595_s

Évikém semmi nincsen késésben még van rá idő...

Domján Mária írta 1 napja a(z) Tojásfasírt képhez:

Tojasfasirt_2110904_7538_s

Köszönöm drága barátném ez ügyes munka és fincsi...

Domján Mária írta 1 napja a(z) bordó bazsarózsa képhez:

Bordo_bazsarozsa_2110787_3903_s

Én csak csodálni tudom Gizike a TE Mesteri munkáidat Puszi...

Domján Mária írta 1 napja a(z) Diós mákos bejgli képhez:

Dios_makos_bejgli_2110828_6595_s

Köszönöm lányok ez még csak egy kis előzetesDe azért ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu