Finomságok Konyhája: Chilis csokoládé- felfújt eperöntettel

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12996 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12996 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12996 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12996 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 


Fotó: Elendel
Hozzávalók 8 személyre:

  • 8 db kb. 1,5 dl űrtartalmú, tűzálló kerámia vagy üveg felfújtforma
  • 100 g vaj/margarin + a formákhoz
  • 4+4 ek. porcukor + a formákhoz
  • 300 g minőségi étcsokoládé (kakaótartalom 70%)
  • 6 tojás
  • 50 g darált mogyoró
  • 1-2 késhegynyi chilipor
  • Az öntethez és a díszítéshez:
  • 800 g eper
  • 1/2 citrom leve
  • 4 ek. porcukor + a szóráshoz
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 8 apró friss chilipaprika
  • 8-10 citromfű- vagy mentabóbita
A
B
C
D
E
F
G
H
I

 

 

1. A felfújtformákat vékonyan kikenjük vajjal/margarinnal és behintjük porcukorral (a maradékot kirázzuk belőlük) (A). A csokoládét kisebb darabokra-kockákra vágjuk (B). A vajat/margarint meleg vízfürdőbe állított habüstben felolvasztjuk,  hozzáadjuk a csokoládét (C), olvadásig keverjük, majd hűlni hagyjuk.

2. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojásokat megmossuk, szétválasztjuk, sárgájukat fehéredésig keverjük 4 ek. porcukorral (D). Kisebb adagokban beledolgozzuk az olvasztott csokoládét (E), majd a darált mogyorót (F) és a chiliport. A tojások fehérjét 1 csipet sóval félkemény habbá, majd az apránként hozzáadott maradék 4 ek. porcokorral fényes-tömör habbá verjük. 3-4 részletben kíméletesen beleforgatjuk a mogyorós-csokoládés krémbe (G), végül arányosan elosztva a felfújtformákba szedjük-simítjuk (H).

3. A formákat mélyebb tepsibe állítjuk, annyi forró vizet (kb. 2 cm) öntünk köréjük, hogy az a formák „derekáig” érjen (I), és a sütőben 35-40 percig gőzöljük-puffasztjuk.

4. Közben az eperszemeket megmossuk, lecsepegtetjük (8-10 szép szemet félreteszünk a díszítéshez), csumájukat eltávolítjuk, félbe-negyedbe vágjuk. Lazán összekeverjük az átszűrt citromlével és a porcukorral, 15-20 percig állni hagyjuk. Kisebb lábasba csúsztatjuk, felforrósítjuk, hozzáadjuk az 1 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt, és éppen csak sűrűsödésig forraljuk (1 perc), melegen tartjuk.

5. Kiemeljük a formákat a tepsiből, szárazra töröljük, és nagyobb, lapos tálra rendezzük. Meghintjük a felfújtak tetejét fátyolnyi porcukorral, 1-1 cső chilipaprikával díszítjük, a tálat pedig a félretett, félbevágott eperszemekkel, valamint citromfű-/mentabóbitákkal vidámítjuk. Langymelegen, az eperöntet kíséretében tálaljuk. Bármely más, karakteres gyümölccsel (pl. meggyel) is remek.

 

Tippek:

 

− Tálalhatjuk úgy is, hogy a langymeleg felfújtakat lapos tálra borítjuk-fordítjuk, a többi ugyanaz.
− A felfújtakat süthetjük 10 perccel rövidebb ideig is, ekkor belsejük lágyabb-folyósabb marad.
− Ha gyerek is kap belőle, elhagyjuk a chiliport a csokoládémasszából, esetleg az eperöntet egy részét „bolondíthatjuk” vele.

Címkék: http://www.lajosmari.hu/

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

burger eva 4 órája új képet töltött fel:

Bukta_2198250_6773_s

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kapros-tejfölös cukkini főzelék, roston sült ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Rántott pecsenyekacsa máj, ...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos- virslis lecsó, pirított tarhonya.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: bazsalikomos paradicsom leves orzóval, ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Rantottsajt_sultburgonyaval_2198089_4134_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Zoldborsoleves_galuskaval-004_2198088_1118_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Gyümőlcs torta. képhez:

Gyumolcs_torta-010_2198047_5516_s

Anna! Köszönöm szépen a nejem és az unokám nevében...

Kőszeghy Anna írta 1 hete itt:

Szia Marcsikám! Rég voltál itt! Hiányzol!Remélem jól vagytok! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldségleves, mustáros ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu