Finomságok Konyhája: Emeletes sült padlizsán

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Emeletes sült padlizsán

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

network.hu


Egy régi angol magazinban találtam, amely szerint ez eredetileg egy török recept, vagyis azon alapul. Az eredeti neve imam bayildi, amely azt jelenti, hogy a pap elájult örömében. :) Kipróbáltam, és szerintem nagyon finom, bár legközelebb lehet, hogy meghámozom a padlizsánszeleteket, és esetleg serpenyőben sütöm elő őket, az viszont biztos, hogy sokszor elkészítem még!

• 1 kg padlizsán kb. 1 cm-es karikákra szelve
• extra szűz olívaolaj
• só és bors
• 50 dkg vöröshagyma kis kockákra vágva
• 50 dkg paradicsom szintúgy felkockázva
• 20 dkg zsemlemorzsa

A padlizsánszeleteket sózzuk be, majd hagyjuk állni, hogy az esetleges keserű leve kifolyjon. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Kissé kiolajozott tepsiben vagy sütőlapon egy rétegben lesorakoztatva kenjük meg a tetejüket vékonyan olajjal, fűszerezzük őrölt borssal, majd süssük kb. 30 percig, amíg puha lesz és kissé megpirul. Ekkor vegyük ki a sütőből és csökkentsük a hőt 180°C-ra. Amíg a padlizsán sül, pirítsuk meg a vöröshagymát kevés olajon, közepes lángon, amíg lágy és aranyszínű lesz. Ezután töltsük meg a padlizsánszeleteket úgy, hogy mindegyikre dinsztelt hagymát, arra pedig apró paradicsomkockákat teszünk, sózhatjuk, borsozhatjuk is. A képen látható módon állítsuk össze. A legfelső karikát pedig szórjuk meg zsemlemorzsával. Csorgassuk meg olívaolajjal a tetejüket, majd tegyük vissza a sütőbe és süssük 45 percig. Tálaljuk forrón.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 12 éve

A padlizsánt és a paradicsomot szeretem.
Egyszóval finom étel

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

De jól néz ki!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Andikám.
Nagyon finom ételt hoztál nekünk.
Könnyű az elkészítése is.
Gratulálok:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 23 órája új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu