Finomságok Konyhája: Kalocsai töltött sertéscomb

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11158 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11158 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11158 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11158 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Kalocsai töltött sertéscomb

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

A karakteresen fűszerezett, magunk készítette magyaros jellegű kolbászmassza pompás tölteléke a nem túl sovány sertéscombnak, amelyet sonkaszerűen megkötözünk, hogy kerek-formás szeleteket kapjunk. Hidegen is olyan szép és finom, hogy ott a helye a vendégváró hidegtálak között.


Fotó: Hemző Károly Kalocsai
töltött sertéscomb Hozzávalók 8 személyre:
  • 1 kg sovány sertéscomb
  • só, bors
  • 3-4 ek. olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 nagy fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál majoránna
  • 5-6 szál kakukkfű
  • A töltelékhez:
  • 4+1 tojás
  • só, bors
  • 50 g füstölt szalonna
  • 1 közepes fej hagyma
  • 250 g darált marhahús
  • 250 g darált sertéshús
  • 1 kk. csípős pirospaprika
  • 1/4 kk. provence-i fűszerkeverék
  • 1 kk. őrölt köménymag
  • 2-3 gerezd fokhagyma
A
B
C

1. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd az oldalán, hosszában mélyen bevágjuk, és kettényitjuk. A rostokkal párhuzamosan, 2 cm-énként mélyen beirdaljuk (A), majd folpackkal letakarva kissé kiverjük-elvékonyítjuk, és mindkét oldalát bedörzsöljük sóval, frissen őrölt borssal.

2. A töltelékhez 4 tojást erősen sós vízben, az újraforrástól számított pontosan 8 percig főzünk, azonnal hideg vízbe merítjük és lehűtjük őket. A szalonnát és a megtisztított hagymát finomra vágjuk, 2-3 percig együtt pirítjuk-fonnyasztjuk, és a vegyes darált húshoz adjuk. Hozzákeverjük a maradék 1 tojást, a pirospaprikát, fűszerkeveréket, köménymagot, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, és alaposan összedolgozzuk. A tojásokat meghámozzuk, félbevágjuk.

3. A töltelék felét az alsó húslapra kenjük, belenyomkodjuk a felezett tojásokat (B), majd rásimítjuk a maradék tölteléket, kerekre igazítjuk, és betakarjuk a felső húslappal (C). Vékony cérnával összevarrjuk a hússzéleket, és sonkaszerűen megkötözzük.

4. A tűzhelylapon, a sütőedényben felforrósítjuk az olajat, minden oldalán megkapatjuk benne a húst, aláöntjük a bort, mellédobjuk a megtisztított, elnegyedelt hagymákat, a fokhagymát, majoránnát és a kakukkfüvet, majd lefedjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben puhára pároljuk, saját levével gyakorta megöntözzük, olykor meg is forgatjuk (kb. 1 és 1/2 óra), végül fedetlenül további 15-20 percig, szép pirosra sütjük.

5. A sütőből kivéve 10-15 percig pihentetjük a húst, aztán lehántjuk róla a zsineget, és nem túl vékonyra szeleteljük. Kissé egymásra csúsztatva tálra rendezzük a szeleteket, és tetszés szerinti zöldfűszerekkel, salátalevelekkel díszítve kínáljuk. Hagymás tört krumpli, krumplisaláta, vegyes idénysaláta vagy savanyúság illik hozzá. Melegen-hidegen egyaránt finom.

Megjegyzések:

Kisebb mennyiségből (4 személyre) nem érdemes készíteni, mert nem elég mutatós. 

Italajánlat:

Könnyű, félszáraz vörösbor vagy rozé

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm Ilike és Marika.

Válasz

Szász Jánosné üzente 6 éve

Hű! DE fincsi lehet!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyon guszta!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

Gizike finom ebédetek, és vacsorátok volt! Mindegyiket ...

Fejér Gizella írta 6 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldségleves csirke hússal , szemesbab ...

Fejér Gizella írta 7 órája a(z) bordó bazsarózsa képhez:

Bordo_bazsarozsa_2110787_3903_s

Köszönöm Marcsi neked is a szép szavakat jól esik az ...

Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) Tojásfasírt képhez:

Tojasfasirt_2110904_7538_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Főzelék...

Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: vargányás gombaleves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) Tojásfasírt képhez:

Tojasfasirt_2110904_7538_s

Gizike köszönöm a hozzászólást! Kedves vagy! Neked is...

Domján Mária írta 13 órája a(z) Diós mákos bejgli képhez:

Dios_makos_bejgli_2110828_6595_s

Évikém semmi nincsen késésben még van rá idő...

Domján Mária írta 1 napja a(z) Tojásfasírt képhez:

Tojasfasirt_2110904_7538_s

Köszönöm drága barátném ez ügyes munka és fincsi...

Domján Mária írta 1 napja a(z) bordó bazsarózsa képhez:

Bordo_bazsarozsa_2110787_3903_s

Én csak csodálni tudom Gizike a TE Mesteri munkáidat Puszi...

Domján Mária írta 1 napja a(z) Diós mákos bejgli képhez:

Dios_makos_bejgli_2110828_6595_s

Köszönöm lányok ez még csak egy kis előzetesDe azért ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu