Finomságok Konyhája: Meggyes-rumos rakott piskóta

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Meggyes-rumos rakott piskóta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Gyerekkorom egyik emblematikus nyalánksága – akkoriban családiasan, ki tudja miért, rumpudingnak neveztük –, amelyet édesanyám gyakran készített sütemény helyett, mivel a gyors és olcsó desszertek közé tartozott (a mandula, csokoládé és tejszín későbbi huncutság). Csak egy nagy baja volt: várni kellett rá jó néhány órát – és ez nem mindig sikerült...
Fotó: Hemző KárolyMeggyes-rumos
rakott piskótaHozzávalók 4 személyre:

  • 1 üveg kimagozott meggybefőtt (kb. 700 g)
  • 2-3 kisujjnyi biocitromhéj
  • 1/4 kk. őrölt fahéj
  • 1 nagy csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 púpozott ek. étkezési keményítő
  • 40 g mandulapálcika
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 40 g kristálycukor
  • 5+1,5 dl tej
  • 1 dl rum
  • 250 g babapiskóta
  • 1 tasak (10 g) vaníliás cukor
  • 1/2 tasak (5 g) habfixáló
  • 1 dl tejszín
  • 2 ek. étcsokoládéforgács
  • 1-2 citromfűbóbita

 

1. A meggyet leszűrjük, levét a citromhéjjal és a fűszerekkel 2 percig forraljuk, majd (1 szép szem kivételével) beletesszük a meggyet. 1/2 dl vízben elkeverjük az étkezési keményítőt, a meggyhez adjuk, éppen csak besűrítjük (1 perc).

2. A mandulát zsiradék nélkül világosdrappra pirítjuk. A pudingporból, a kristálycukorból és 5 dl tejből pudingot főzünk, langyosra hűtjük. 1,5 dl tejet elkeverünk a rummal (ha gyerek is kap belőle, 2,5 dl tejjel és rumaromával vagy 1/2 kk. vaníliaesszeciával készítjük!).

3. Mély üvegtál aljára simítunk 2 ek. meggykrémet. A babapiskótákat félbetörjük, felét a rumos tejbe forgatjuk, a meggy tetejére szórjuk, aztán 2-3 ek. meggy, a maradék rumos tejbe forgatott babapiskóta, a mandula, végül a maradék meggy következik. Tetejére öntjük-simítjuk a pudingot, hagyjuk teljesen kihűlni, aztán gondosan letakarjuk, és 4 órára behűtjük.

4. Tálalás előtt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük a tejszínt, csillagcsőrős habzsákba szedjük, dundi rózsákat nyomunk belőle a rakottas tetejére, végül megszórjuk csokoládéforgáccsal. A félretett meggyszemmel és citromfűbóbitával díszítjük. Nagyobb galuskákra szaggatva kínáljuk. Gyors, finom, elronthatatlan.

Változatok:

Egyéb karakteres, lédús gyümölccsel vagy annak befőttváltozatával is pompás.

Címkék: http://www.lajosmari.hu/

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szívesen:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hű de jól néz ki és nagyon finom is lehet!!!

Válasz

rédli zsuzsanna üzente 11 éve

Nagyon finom lehet!Köszi a receptet!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 2 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...

Kőszeghy Anna írta 2 órája a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Hmmm!-de finom sütit hoztál Éva! Nekem is az egyik ...

burger eva 2 órája új képet töltött fel:

R_2195215_1682_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-005_2195191_8297_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu