Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A tojásokat megmossuk, erősen sós vízben, az újraforrástól számított pontosan 8 percig főzzük, hideg vízbe merítve lehűtjük.
2. A fokhagymát meghámozzuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felét 8-10 cm-es zöldjével együtt, kissé rézsútosan felkarikázzuk, a maradékot felaprózzuk. A zöldfűszereket leöblítjük, levélkéiket lecsipkedjük, majd a felaprózott hagymával, a fokhagymával, a citromlével, a resezlt citromhéjjal és a tejszínnel együtt aprítógépbe tesszük, és nem túl finom péppé zúzzuk.
3. A zöldfűszerekhez adjuk a túró- és tejszínkrémet, ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot, majd néhány pörgetéssel összedolgozzuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe, hogy könnyebben tudjuk formázni.
4. A retekszemeket/paradicsomot megmossuk, elnegyedeljük. A tojásokat meghámozzuk, gerezdekre szeljük. Fagylaltadagolóval fél labdákat formálunk a túrókrémből, lapos tányérra ejtjük-ültetejük, tetejüket a retekkel/paradicsommal díszítjük. A tál szegélyét, illetve a labdák közét a felaprózott újhagymával és a tojásgerezdekkel, néhány petrezselyembóbitával vidámítjuk. Friss péksütemény, sokmagos rozskenyér illik hozzá.
|
|
Garáz József 18 órája új képet töltött fel:
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:
József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Túrós-sajtos mártogató olívabogyóval
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk