Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés

1. A tojásokat megmossuk, erősen sós vízben, az újraforrástól számított pontosan 8 percig főzzük, hideg vízbe merítve lehűtjük.
2. A fokhagymát meghámozzuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felét 8-10 cm-es zöldjével együtt, kissé rézsútosan felkarikázzuk, a maradékot felaprózzuk. A zöldfűszereket leöblítjük, levélkéiket lecsipkedjük, majd a felaprózott hagymával, a fokhagymával, a citromlével, a resezlt citromhéjjal és a tejszínnel együtt aprítógépbe tesszük, és nem túl finom péppé zúzzuk.
3. A zöldfűszerekhez adjuk a túró- és tejszínkrémet, ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot, majd néhány pörgetéssel összedolgozzuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe, hogy könnyebben tudjuk formázni.
4. A retekszemeket/paradicsomot megmossuk, elnegyedeljük. A tojásokat meghámozzuk, gerezdekre szeljük. Fagylaltadagolóval fél labdákat formálunk a túrókrémből, lapos tányérra ejtjük-ültetejük, tetejüket a retekkel/paradicsommal díszítjük. A tál szegélyét, illetve a labdák közét a felaprózott újhagymával és a tojásgerezdekkel, néhány petrezselyembóbitával vidámítjuk. Friss péksütemény, sokmagos rozskenyér illik hozzá.
|
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 hete itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Ősz képhez:
Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...
burger eva 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Túrós-sajtos mártogató olívabogyóval
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk