Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A tojásokat megmossuk, erősen sós vízben, az újraforrástól számított pontosan 8 percig főzzük, hideg vízbe merítve lehűtjük.
2. A fokhagymát meghámozzuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felét 8-10 cm-es zöldjével együtt, kissé rézsútosan felkarikázzuk, a maradékot felaprózzuk. A zöldfűszereket leöblítjük, levélkéiket lecsipkedjük, majd a felaprózott hagymával, a fokhagymával, a citromlével, a resezlt citromhéjjal és a tejszínnel együtt aprítógépbe tesszük, és nem túl finom péppé zúzzuk.
3. A zöldfűszerekhez adjuk a túró- és tejszínkrémet, ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot, majd néhány pörgetéssel összedolgozzuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe, hogy könnyebben tudjuk formázni.
4. A retekszemeket/paradicsomot megmossuk, elnegyedeljük. A tojásokat meghámozzuk, gerezdekre szeljük. Fagylaltadagolóval fél labdákat formálunk a túrókrémből, lapos tányérra ejtjük-ültetejük, tetejüket a retekkel/paradicsommal díszítjük. A tál szegélyét, illetve a labdák közét a felaprózott újhagymával és a tojásgerezdekkel, néhány petrezselyembóbitával vidámítjuk. Friss péksütemény, sokmagos rozskenyér illik hozzá.
|
|
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Túrós-sajtos mártogató olívabogyóval
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk