Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés

1. Az újhagymát megtisztítjuk, 10-12 cm-es zöld szárával együtt apróra vágjuk. 1 evőkanálnyit félreteszünk, a többit meglocsoljuk a citromlével és az olajjal, meghintjük egy kevés sóval és frissen őrölt borssal.
2. A paprikát kicsumázzuk, magjait-ereit eltávolítjuk, húsát apróra felkockázzuk, 1/2 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez. Az olívabogyókat (6-8 szem kivételével) ugyancsak felaprózzuk. A bazsalikomot leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, majd 1-2 formás bóbita kivételével nem túl apróra vágjuk.
3. A feta sajtot apróra tördeljük-morzsoljuk, hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a provence-i fűszerkeveréket, a hagymát levével együtt, a felaprózott paprikát, olívát és bazsalikomot, majd lazán összekeverjük, és csinos tálba szedjük. Letakarjuk, tálalásig hidegen tartjuk.
4. Tálalás előtt megszórjuk a tetejét a félretett hagymával, paprikával és olívabogyókkal, végül bazsalikombóbitával díszítjük. Ropogtatni való zöldséghasábokat, -karikákat, rozsos kenyeret, sokmagos péksüteményt kínálhatunk hozzá. Pompás vendégváró!
Tippek:Ha tejföl helyett joghurttal készítjük, tavaszi vegyes, illetve leveles saláták remek dresszingje lehet.
|
|
|
Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Zölfűszeres túrókrémlabdák
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk