Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 nagy, nem fás karalábégumó, 10 dkg zabpehely, 1 csokor zöldhagyma a zöldjével (póréhagyma is jó), 8 dkg parmezán jellegű (pl.: cheddar) sajt, 2 tojás, 2 dkg vaj, vagy margarin, 4 dl tej, 1 ek teljes körlésű (vagy sima) liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 tk sütőpor, őrölt bors és só ízlés szerint. Olaj a sütéshez.
A zabpehelyre ráöntünk 2 dl tejet, és félretesszük. A hámozott, tisztított karalábét az almareszelő durva fokán lereszeljük. A tojásokat habosra keverjük.
A vajat (margarint) habzásig hevítjük a liszttel, majd felöntjük a maradék tejjel, és folyamatosan kevergetve igen sűrűre főzzük.
Beleszórjuk a fűszereket, hozzáadjuk a reszelt karalábét, az áztatott zabpelyhet, a sütőport, afinomra vágott petrezselymet, a reszelt sajtot, és a tisztított, apróra vágott zöldhagymát zöldjével együtt, valamint a felvert tojést.
Az egészet összedolgozzuk, és néhány órára a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt bő olajat forrósítunk, amibe beletesszük a nedves, vagy olajos kézzel formált rudacskákat Ha nem elég sűrű a massza, akkor kevés liszttel, vagy zsemlemorzsával sűrítjük.
Mindkét oldalát pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
|
|
|
Kőszeghy Anna írta 2 hete itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Ősz képhez:
Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...
burger eva 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!