Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A pórét vagy újhagymát,
a hagymát, a fokhagymát és a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk. A
pórét/újhagymát karikákra, a hagymát finomra, a burgonyát apró kockákra
vágjuk. A majoránnát leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, néhány bóbita
kivételével felaprózzuk.
2. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a pórét/újhagymát, a hagymát és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a burgonyát, a majoránnát, 1-2 percig élénk tűzön pirítjuk, aztán felöntjük a füstölt lével, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük (25-30 perc).
3.
A sonkát 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A leveshez adunk 2 dl tejfölt,
botmixerrel az egészet sima krémmé zúzzuk, sóval, őrölt borssal és
frissen reszelt szerecsedióval ízesítjük (ha túl sűrű, egy kevés vizet
vagy tejet adunk hozzá), és még egyszer felforraljuk.
4. Tálaláskor
erőleveses-csészékbe szedjük, tetejüket 1-1 kk. levesbe
kevert-cirmosított tejföllel, a sonkakockákkal és a félretett
majoránnabóbitákkal díszítjük. Reszelt parmezán sajtot kínálhatunk
hozzá.
– Sonka helyett gazdagíthatjuk 100 g érett, apróra felkockázott-eltördelt márványsajttal vagy pirított zsemlekockákkal is.
|
|
burger eva 3 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária írta 1 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:
Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...
Domján Mária írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...
Domján Mária írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
A tortához gratulációm a Katának puszi
Domján Mária írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
Józsikám igaz hogy már késve de annál Boldogab ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással