Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az elkészítése mindössze 20 perc, azután pedig csak hűteni kell. Egyszerű és finom, de igen különleges a maga módján! Egy angol hetilapban bukkantam a receptjére, és azonnal megtetszett.
Sütőpapírral vagy folpackkal béleljünk ki egy 20 × 20 cm-es formát. Ha sütőpapírt használunk, azt a sarkainál hajtsuk be gondosan, hogy a süti majd szép szögletes legyen. Gőz fölött melegítsük fel az étcsokoládét, a vajat és a szirupot, majd kavargatva kb. 5 percig olvasszuk egybe, amíg a keverék szép sima, fényes lesz. Ekkor vegyük le a gőzről, és adjuk hozzá a kekszdarabokat. A vagdalt pisztáciából és a gyümölcsökből tegyünk félre valamennyit a megszóráshoz, a többit óvatosan forgassuk a csokis masszába.
Az így elkészült keveréket kanalazzuk az előkészített formába, igazgassuk el, és finoman nyomkodjuk bele. Szórjuk rá a félretett pisztáciás-gyümölcsös keveréket, majd tegyük hűtőbe legalább 3 órahosszára (de nem baj, ha tovább!), hogy minden porcikája jó alaposan megdermedjen, különben nem lehet majd szépen szeletelni.
Miután ez megtörtént, olvasszuk fel a fehér csokoládét, és egy evőkanál segítségével húzzunk cikkcakkos mintákat a tetejére. Tegyük vissza a hűtőbe még 30 percre. Ha kész, a sütőpapír segítségével emeljük ki a formából, és szeljük kockákra. Hűtőben, légmentesen záródó tartóban 2 napig friss marad.
Szabókiné Jung Andrea receptje.
Forrás és még több kép: http://webcukraszda.hu/flancos-kekszes-kocka/
|
|
Kőszeghy Anna írta 8 órája itt:
Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...
Kőszeghy Anna 8 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Mai reggelink képhez:
József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.
Garáz József írta 11 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...
Garáz József írta 11 órája a(z) Mai reggelink képhez:
Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...
Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) Mai reggelink képhez:
Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...
Kőszeghy Anna 13 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Szőke brownie málnával (Blondie)
Gyömbéres-kekszes csokiszelet
Tiramisu golyók
Csíkos kekszes