Finomságok Konyhája: Zöldborsós újhagyma- krémleves retekkel

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2122 fő
  • Képek - 10290 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2122 fő
  • Képek - 10290 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2122 fő
  • Képek - 10290 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2122 fő
  • Képek - 10290 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Fotó: Hemző Károly Zöldborsós újhagyma-
krémleves retekkel Hozzávalók 4 személyre:
  • 200 g burgonya
  • 2 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 3 dl tej
  • 2 zöldségleveskocka
  • 400 g zöldborsó (mélyhűtött)
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 12-16 szál snidling
  • 4 szem retek
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors

1. A burgonyát, az újhagymát és a fokhagymát meghámozzuk. A burgonyát apró kockákra, a hagymaszálakat 10-12 cm-es zöldjükkel együtt kisebb darabokra-karikákra vágjuk.

2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne az újhagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Beledobjuk a burgonyát, fagyos állapotban a zöldborsót, és félig lefedve, mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük (a tejjel készült ételek könnyen kifutnak!).

3. Közben a petrezselymet és a snidlinget leöblítjük, a petrezselyem levélkéit lecsipkedjük és finomra vágjuk. A retekszemeket megtisztítjuk, megmossuk, apróra felkockázzuk.

4. Kiveszünk 2 evőkanálnyi zöldborsót a levesből, a többit botmixerrel péppé-krémmé turmixoljuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, majd 4 kk. kivételével a főzőtejszínt, utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, összeforraljuk. 4 erőleveses csészébe vagy mélytányérba szedjük a levest, lazán belekeverjük-cirmosítjuk a maradék tejszínt, tetejére halmozzuk a félretett zöldborsót és a retekkockákat, végül snidlingszálakkal díszítjük. Külön tálkában fokhagymás olajban/vajban pirított zsemlekockákat kínálhatunk hozzá.

Címkék: http://www.lajosmari.hu levesek > krémlevesek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, pirított kockával, ...

Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Gombás hús nokedlival képhez:

Gombas_hus_nokedlival_2080247_3127_s

Marcsikám finomat főztél! Csodás a szervírozás! ...

Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Tejszínes sonkás gombásmetélt képhez:

Tejszines_sonkas_gombasmetelt_2080246_5348_s

Köszönöm szépen Marcsikám! Kedves vagy! A...

Domján Mária 20 órája új képet töltött fel:

Gombas_hus_nokedlival_2080247_3127_s

Domján Mária írta 20 órája a(z) Tejszínes sonkás gombásmetélt képhez:

Tejszines_sonkas_gombasmetelt_2080246_5348_s

Milyen szép gusztusos tálalás Köszönöm Annám Én pedig ...

Kőszeghy Anna 20 órája új képet töltött fel:

Tejszines_sonkas_gombasmetelt_2080246_5348_s

Garáz József írta 23 órája a(z) Fokhagymás sült pulyka szárnyközép Fűszeres husos szalons sült és párolt rizs. képhez:

Fokhagymas_sult_pulyka_szarnykozep_fuszeres_husos_szalons_sult_es_parolt_rizs_2080149_9972_s

Zoli! A tavasszal kaptam a Nejemtől és a Lányomtól ...

Domján Mária írta 1 napja a(z) Morgós csúcs képhez:

Morgos_csucs_2079917_2095_s

látom Évikém Sokféle süteményt készítettél Gratulálok

Gulyás Zoltán írta 1 napja a(z) Fokhagymás sült pulyka szárnyközép Fűszeres husos szalons sült és párolt rizs. képhez:

Fokhagymas_sult_pulyka_szarnykozep_fuszeres_husos_szalons_sult_es_parolt_rizs_2080149_9972_s

Józsi! Új gépet vettél? Szuper jó a fotód! No meg jól is néz ki....

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu