Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A burgonyát, az újhagymát és a fokhagymát meghámozzuk. A burgonyát apró kockákra, a hagymaszálakat 10-12 cm-es zöldjükkel együtt kisebb darabokra-karikákra vágjuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne az újhagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Beledobjuk a burgonyát, fagyos állapotban a zöldborsót, és félig lefedve, mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük (a tejjel készült ételek könnyen kifutnak!).
3. Közben a petrezselymet és a snidlinget leöblítjük, a petrezselyem levélkéit lecsipkedjük és finomra vágjuk. A retekszemeket megtisztítjuk, megmossuk, apróra felkockázzuk.
4. Kiveszünk 2 evőkanálnyi zöldborsót a levesből, a többit botmixerrel péppé-krémmé turmixoljuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, majd 4 kk. kivételével a főzőtejszínt, utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, összeforraljuk. 4 erőleveses csészébe vagy mélytányérba szedjük a levest, lazán belekeverjük-cirmosítjuk a maradék tejszínt, tetejére halmozzuk a félretett zöldborsót és a retekkockákat, végül snidlingszálakkal díszítjük. Külön tálkában fokhagymás olajban/vajban pirított zsemlekockákat kínálhatunk hozzá.
|
|
Kőszeghy Anna 11 órája új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
ha maratt valami belölle szivessen megenném
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
József köszönöm szépen a hozzászólást!
Garáz József írta 1 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással