Finomságok Konyhája: húsvéti bárányka

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

2010

Valahol nagyon régen ráleltem erre a húsvéti báránykára, és azonnal beleszerettem. A képet lementettem, de sajnos az oldalt már később nem találtam meg.  Állatkertemnek a krokodil és a nyuszi után azonban bővülnie kellett, ezúttal jött a bárányka :)
Isteni finom tészta, tökéletes péksütemény! Bátran merem ajánlani bárkinek, egyáltalán nem bonyolult elkészíteni.
A műveletet kezdjük azzal, hogy a lenti sablont nyomtassuk ki.

Hozzávalók:
2 dl tej
10 dkg puha vaj
1 csipet só
1 tojás
1 citrom reszelt héja
50 dkg finomliszt
75 g cukor
2,5 dkg friss élesztő
A szeméhez mazsola vagy cukorgyöngy
A fülecskéhez 1 egész szem mandula vagy dió
porcukor a bundájára

Elkészitése:

A fenti hozzávalókból kenyérsütő gépben rugalmas tésztát kell dagasztani, majd duplájára keleszteni. (Ez a művelet természetesen kézzel is elvégezhető).
Kelesztés után borítsuk lisztezett felületre, és gyúrjuk át kicsit.
A tésztából 1 nagy téglalapot kell nyújtani. Érdemes sütőpapíron, mert utána ezzel együtt át lehet emelni a tepsire, sérülés nélkül. (Nálam ez szilikonos sütőlap volt)

A kinyújtott tésztára helyezzük rá ezt a sablont, és egy hegyes késsel óvatosan vágjuk körbe.


Ezután a sablonról vágjuk le a fejecskét.  A testét kidobhatjuk, a fej még jól fog jönni.

A báránykát kenjük meg 1 egész felvert tojással.

A lepotyogó tésztaszélekből apró golyókat kell formázni, és kirakni vele a bárányka testét. Nem kell egyformáknak lenni a golyóknak, de azért óriási különbségek se legyenek köztük lehetőleg.


Ha teljesen kész, akkor kenjük le a báránykát a maradék felvert tojással, pihentessük 20 percig, majd előmelegített sütőben süssük meg.

Amikor megsült, szedjük elő ismét a fejecskét, amit félretettünk, illesszük a helyére, majd szórjuk meg porcukorral a testét.
A szemét én dr. oetkeres zöld díszítő cukormázzal díszítettem, a száját pedig pirossal, de ez lehet akár mandula is.


Címkék: http://szakacskonyv.nipe.hu/husveti-baranyka

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm szépen Ilike a receptet és a sablont a bárányról.
Krisztina most már megsütheti és mások is.
Puszi:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 4 napja a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Köszönöm.

Garáz József írta 6 napja a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Boldog szülinapot.

burger eva 6 napja új képet töltött fel:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:

Neve_nincs_finom-001_2199730_3251_s

Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:

Vanelias_patkok_2199729_9730_s

Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:

Keksztekercs_es_karamellas_torta_szeletek_2199728_2301_s

Domján Mária írta 1 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...

Domján Mária írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...

Domján Mária írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

A tortához gratulációm a Katának puszi

Domján Mária írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Józsikám igaz hogy már késve de annál Boldogab ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu