Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
2010
Valahol nagyon régen ráleltem erre a
húsvéti báránykára, és azonnal beleszerettem. A képet lementettem, de
sajnos az oldalt már később nem találtam meg. Állatkertemnek a krokodil
és a nyuszi után azonban bővülnie kellett, ezúttal jött a bárányka :)
Isteni finom tészta, tökéletes péksütemény! Bátran merem ajánlani bárkinek, egyáltalán nem bonyolult elkészíteni.
A műveletet kezdjük azzal, hogy a lenti sablont nyomtassuk ki.
Hozzávalók:
2 dl tej
10 dkg puha vaj
1 csipet só
1 tojás
1 citrom reszelt héja
50 dkg finomliszt
75 g cukor
2,5 dkg friss élesztő
A szeméhez mazsola vagy cukorgyöngy
A fülecskéhez 1 egész szem mandula vagy dió
porcukor a bundájára
Elkészitése:
A fenti hozzávalókból kenyérsütő gépben
rugalmas tésztát kell dagasztani, majd duplájára keleszteni. (Ez a
művelet természetesen kézzel is elvégezhető).
Kelesztés után borítsuk lisztezett felületre, és gyúrjuk át kicsit.
A tésztából 1 nagy téglalapot kell nyújtani. Érdemes sütőpapíron, mert
utána ezzel együtt át lehet emelni a tepsire, sérülés nélkül. (Nálam ez
szilikonos sütőlap volt)
A kinyújtott tésztára helyezzük rá ezt a sablont, és egy hegyes késsel óvatosan vágjuk körbe.
Ezután a sablonról vágjuk le a fejecskét. A testét kidobhatjuk, a fej még jól fog jönni.
A báránykát kenjük meg 1 egész felvert tojással.
A lepotyogó tésztaszélekből apró golyókat kell formázni, és kirakni vele a bárányka testét. Nem kell egyformáknak lenni a golyóknak, de azért óriási különbségek se legyenek köztük lehetőleg.
Ha teljesen kész, akkor kenjük le a báránykát a maradék felvert tojással, pihentessük 20 percig, majd előmelegített sütőben süssük meg.
Amikor megsült, szedjük elő ismét a fejecskét, amit félretettünk, illesszük a helyére, majd szórjuk meg porcukorral a testét.
A szemét én dr. oetkeres zöld díszítő cukormázzal díszítettem, a száját pedig pirossal, de ez lehet akár mandula is.
|
|
Kőszeghy Anna írta 6 órája a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...
Kőszeghy Anna 6 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:
Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:
Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:
Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:
Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Minesztrone leves képhez:
Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...
Domján Mária 3 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!