Finomságok Konyhája: Almás túrókocka

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12853 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12853 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12853 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12853 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Almás túrókocka

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Almás túrókocka Hozzávalók kb. 48 kockához:
  • A tésztához:
  • 350 g finomliszt
  • 175 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 200 g fagyos vaj/margarin
  • 1 tojás
  • A töltelékhez:
  • 150 g+diónyi+20 g lágy vaj/margarin
  • 250 g porcukor + a szóráshoz
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1 kg krémtehéntúró
  • 125 g tejszínkrém (mascarpone, natúr Philadelphia)
  • 2 biocitrom
  • 4 tojás
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 1,2 kg enyhén savanykás alma
  • 80 g sárgabaracklekvár
  • 100 g mandulapálcika
  • néhány citromfűbóbita

1. A tésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk, elkeverjük a porcukorral és a sóval. A vajat/margarint kisebb kockákra vágjuk, majd a tojással együtt a liszthez adjuk, és a robotgép dagasztóspiráljával vagy aprítógépben összedolgozzuk. Munkalapra szedjük-borítjuk a tésztamorzsát, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, lapos téglaalakzatot formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 30 percen át a hűtőszekrényben pihentetjük.

2. Közben a töltelékhez 150 g vajat/margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót és a tejszínkrémet. A citromokat alaposan megmossuk, az egyik héját a túróhoz reszeljük, mindkettő levét kinyomjuk. Egyenként a túróhoz keverjük a tojásokat, aztán az átszűrt citromlé felét, végül az apránként hozzászitált pudingport.

3. Az almákat megmossuk, elnegyedeljük, magházukat kiemeljük, meghámozzuk, karcsú gerezdekre szeljük, és meglocsoljuk a maradék citromlével. A sütőbe való peremes tepsit (kb. 30x40 cm) megpöttyözzük diónyi vajjal/margarinnal, és kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

4. A tésztát fátyolnyi liszttel megszórt munkalapon tepsi nagyságú lapra nyújtjuk, elharmadolva, lazán összehajtjuk, és a tepsi közepére emeljük (így pontosan-egyszerűen tudunk dolgozni, és a tészta sem szakad!). Kihajtjuk a tésztalap két szélét-végét, pizzanyújtóval (vagy felhajtható nyelű nyújtófával, illetve sima oldalú befőttesüveggel) belenyújtjuk a tepsibe, a széleket kissé felmagasítjuk, alját villával sűrűn megszurkáljuk.

5. Arányosan elosztva a tészta tetejére szedjük, és elsimítjuk a túrókrémet. Kissé egymásnak döntve és egymásra csúsztatva kirakjuk a tetejét az almagerezdekkel, végül megkenjük a maradék 20 g felolvasztott vajjal/margarinnal. Közepes bordamagasságon 50 percig sütjük.

6. A baracklekvárt felforrósítjuk fém szitakanálban áttörjük. Kivesszük a tepsit a sütőből, az alma tetejét vékonyan megkenjük a lekvárral, és beszórjuk a mandulával. A sütőbe visszatéve további 15 percig sütjük (ha nagyon pirulna a teteje, sütőpapírral/alufóliával letakarjuk, de át kell sülnie!). A tepsiben hagyjuk kihűlni, aztán sütőpapírostul deszkára emeljük, és 5x5 cm-es, illetve tetszés szerinti kockákra/hosszúkás szeletekre vágjuk. Tálalás előtt lapos tálra csinosítjuk, megszórjuk kevés porcukorral, tetejét citromfűbóbitákkal vidámíthatjuk.

Tippek:

– Remekül viseli a mélyhűtést, fogyasztás előtt szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
– A hosszan sülő tésztákat porcukor helyett készíthetjük sütőcukorral is, amely a hő hatására gyorsabban és egyenletesebben olvad, mint a közönséges kristálycukor.

Címkék: http://www.lajosmari.hu sÜtemÉnyek > omlós tészták

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm,örülök,hogy tetszik Nektek is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Egyetértek Marcsikával, nagyon jó recept!

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon szuper nagyon jól néz ki.
tetszik a recept vittem.köszönöm

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...

Kőszeghy Anna 21 órája új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:

Spargasipok_rantva_2190929_2684_s

Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190928_1250_s

Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:

Csokikremes_szeletek_2190933_2556_s

Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:

Sertesporkolt_nokedlival-001_2190932_9916_s

Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Minesztrone leves képhez:

Minesztrone_leves-001_2190930_1410_s

Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...

Domján Mária 3 napja új képet töltött fel:

Csokikremes_szeletek_2190933_2556_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu