Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A tésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk, elkeverjük a porcukorral és a sóval. A vajat/margarint kisebb kockákra vágjuk, majd a tojással együtt a liszthez adjuk, és a robotgép dagasztóspiráljával vagy aprítógépben összedolgozzuk. Munkalapra szedjük-borítjuk a tésztamorzsát, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, lapos téglaalakzatot formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 30 percen át a hűtőszekrényben pihentetjük.
2. Közben a töltelékhez 150 g vajat/margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót és a tejszínkrémet. A citromokat alaposan megmossuk, az egyik héját a túróhoz reszeljük, mindkettő levét kinyomjuk. Egyenként a túróhoz keverjük a tojásokat, aztán az átszűrt citromlé felét, végül az apránként hozzászitált pudingport.
3. Az almákat megmossuk, elnegyedeljük, magházukat kiemeljük, meghámozzuk, karcsú gerezdekre szeljük, és meglocsoljuk a maradék citromlével. A sütőbe való peremes tepsit (kb. 30x40 cm) megpöttyözzük diónyi vajjal/margarinnal, és kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
4. A tésztát fátyolnyi liszttel megszórt munkalapon tepsi nagyságú lapra nyújtjuk, elharmadolva, lazán összehajtjuk, és a tepsi közepére emeljük (így pontosan-egyszerűen tudunk dolgozni, és a tészta sem szakad!). Kihajtjuk a tésztalap két szélét-végét, pizzanyújtóval (vagy felhajtható nyelű nyújtófával, illetve sima oldalú befőttesüveggel) belenyújtjuk a tepsibe, a széleket kissé felmagasítjuk, alját villával sűrűn megszurkáljuk.
5. Arányosan elosztva a tészta tetejére szedjük, és elsimítjuk a túrókrémet. Kissé egymásnak döntve és egymásra csúsztatva kirakjuk a tetejét az almagerezdekkel, végül megkenjük a maradék 20 g felolvasztott vajjal/margarinnal. Közepes bordamagasságon 50 percig sütjük.
6. A baracklekvárt felforrósítjuk fém szitakanálban áttörjük. Kivesszük a tepsit a sütőből, az alma tetejét vékonyan megkenjük a lekvárral, és beszórjuk a mandulával. A sütőbe visszatéve további 15 percig sütjük (ha nagyon pirulna a teteje, sütőpapírral/alufóliával letakarjuk, de át kell sülnie!). A tepsiben hagyjuk kihűlni, aztán sütőpapírostul deszkára emeljük, és 5x5 cm-es, illetve tetszés szerinti kockákra/hosszúkás szeletekre vágjuk. Tálalás előtt lapos tálra csinosítjuk, megszórjuk kevés porcukorral, tetejét citromfűbóbitákkal vidámíthatjuk.
Tippek:
– Remekül viseli a mélyhűtést, fogyasztás előtt szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
–
A hosszan sülő tésztákat porcukor helyett készíthetjük sütőcukorral is,
amely a hő hatására gyorsabban és egyenletesebben olvad, mint a
közönséges kristálycukor.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással