Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés

1. A töltelékhez a fokhagymát meghámozzuk, a petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, finomra vágjuk. Tálkába morzsoljuk-kockázzuk a feta sajtot, hozzáadjuk a krémtehéntúrót, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, végül a petrezselymet, és jól összekeverjük.
2. A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, a felső combrészen – óvatosan, hogy ki ne szakadjon – fellazítjuk a bőrt, alátöltjük a sajtkrémet, és ráhúzzuk-nyomkodjuk a húsra a bőrszéleket. Minden oldalukat bedörzsöljük a fűszersóval, és méretüknek megfelelő, alufóliával vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe/mélyebb sütőedénybe fektetjük. Meglocsoljuk az olajjal, alufóliával letakarjuk, 180 °C-os sütőben 30 percig pároljuk, majd fólia nélkül pirosra-ropogósra sütjük (további 25-30 perc).
3. Közben a salátát félbevágjuk, megmossuk, leveleit lebontjuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk, majd falatnyi darabokra tépkedjük, és nagyobb tálra terítjük.
4. A csirkecombokat a salátaágyra fektetjük, meglocsoljuk a pecsenyealjjal, végül paradicsomgerezdekkel vagy -karikákkal, valamint bazsalikombóbitákkal díszítve mihamarabb tálaljuk. Rozmaringgal sült krumpli illik hozzá.
Változatok:Feta sajt helyett kecskesajttal is készíthetjük, de vegyük figyelembe (kivált, ha vendégnek vagy gyereknek is kínáljuk), hogy íze rendkívül karakteres.
Italajánlat:Száraz fehérbor vagy rozé
|
|
|
Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással