Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A májat letisztogatjuk, azaz a látható hártyákat-inakat eltávolítjuk. Hideg vízzel leöblítjük, papírkenővel felitatjuk róla a vizet, majd 8/16 vékony szeletre vágjuk (A). Az almákat megmossuk, száruk épségére ügyelve levágjuk a kalapkájukat és a talpukat (ez utóbbira nincsen szükségünk), 2 cm vastag karikákra vágjuk (B) (magházukat almalyukasztóval kiszúrhatjuk, de törékenyebbek lesznek!), és megkenjük citromlével, hogy meg ne barnuljanak. Egy kb. 12 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy vékony falú pohárral nagy korongokat szúrunk ki a kenyerérszeletekből.
2. Serpenyőben felforrósítunk 20 g vajat/margarint, mindkét oldalukon aranysárgára pirítjuk benne a kenyérkorongokat (C), papírkendőre sorakoztatjuk. A serpenyőbe olvasztunk további 20 g vajat/margarint, és 1-2 perc alatt megsütjük-megfonnyasztjuk benne az almaszeletek mindkét oldalát (a kalapkáknak csak az alját sütjük meg!), ugyancsak papírkendőre terítjük (D).
3. Tiszta serpenyőben felhevítjük a maradék 10 g vajat/margarint, beletesszük a májszeleteket, élénk tűzön mindkét oldalukat megpirítjuk (1-1 perc) (E), papírkendőre szedjük.
4. Minden kenyérkorongra 1-1 szelet sült almát (F) és májat helyezünk (ha kicsik a májszeletek, értelemszerűen 2 kisebb szelettel dolgozunk), meghintjük kevés sóval (G) és frissen őrölt borssal, aztán ismét 1-1 szelet alma és máj, só és bors következik, végül az almakalapkák.
5. Tálalás előtt tűzálló tálra sorakoztatjuk a „tornyokat”, és 200 °C-ra előmelegített sütőben éppen csak átforrósítjuk (5-6 perc). Salátalevelekkel, petrezselyem-/zellerbóbitákkal vidámítva, azonnal tálaljuk. További zsiradék nélkül pirított kenyérszeleteket kínálhatunk hozzá. Csak melegen-frissen jó!
Tippek:Előre is elkészíthetjük, de csak közvetlenül sütés előtt emeljük a kenyérkorongokra az alma-májtornyot, mert állás közben a kenyér megereszkedik, holott ropogósan finom!
Italajánlat:Félszáraz fehérbor vagy rozé
|
|
Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 16 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással