Finomságok Konyhája: Almás kacsamájtorony

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Almás kacsamájtorony

12 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Talán mondanom sem kell, hogy ez az ínycsiklandozó torony francia forrásból származik – különleges alkalmakra, meleg előételként szokták tálalni. A menü összeállításakor mindenképpen vegyük figyelembe, hogy meglehetősen laktató, kivált, ha a kacsamáj további kenyér/pirítós fogyasztására csábít…
Fotó: Hemző Károly Almás
kacsamájtorony Hozzávalók 4 személyre:
  • 350 g hízott-érett kacsamáj
  • 4 közepes, savanykás alma
  • 2 ek. citromlé
  • 4 szelet fehér/félbarna szendvicskenyér (toast)
  • 20+20+10 g vaj/margarin
  • só, bors
  • néhány levél fodros endíviasaláta
  • 2 szál petrezselyem vagy zellerzöldje
A
B
C
D
E
F
G

1. A májat letisztogatjuk, azaz a látható hártyákat-inakat eltávolítjuk. Hideg vízzel leöblítjük, papírkenővel felitatjuk róla a vizet, majd 8/16 vékony szeletre vágjuk (A). Az almákat megmossuk, száruk épségére ügyelve levágjuk a kalapkájukat és a talpukat (ez utóbbira nincsen szükségünk), 2 cm vastag karikákra vágjuk (B) (magházukat almalyukasztóval kiszúrhatjuk, de törékenyebbek lesznek!), és megkenjük citromlével, hogy meg ne barnuljanak. Egy kb. 12 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy vékony falú pohárral nagy korongokat szúrunk ki a kenyerérszeletekből.

2. Serpenyőben felforrósítunk 20 g vajat/margarint, mindkét oldalukon aranysárgára pirítjuk benne a kenyérkorongokat (C), papírkendőre sorakoztatjuk. A serpenyőbe olvasztunk további 20 g vajat/margarint, és 1-2 perc alatt megsütjük-megfonnyasztjuk benne az almaszeletek mindkét oldalát (a kalapkáknak csak az alját sütjük meg!), ugyancsak papírkendőre terítjük (D).

3. Tiszta serpenyőben felhevítjük a maradék 10 g vajat/margarint, beletesszük a májszeleteket, élénk tűzön mindkét oldalukat megpirítjuk (1-1 perc) (E), papírkendőre szedjük.

4. Minden kenyérkorongra 1-1 szelet sült almát (F) és májat helyezünk (ha kicsik a májszeletek, értelemszerűen 2 kisebb szelettel dolgozunk), meghintjük kevés sóval (G) és frissen őrölt borssal, aztán ismét 1-1 szelet alma és máj, só és bors következik, végül az almakalapkák.

5. Tálalás előtt tűzálló tálra sorakoztatjuk a „tornyokat”, és 200 °C-ra előmelegített sütőben éppen csak átforrósítjuk (5-6 perc). Salátalevelekkel, petrezselyem-/zellerbóbitákkal vidámítva, azonnal tálaljuk. További zsiradék nélkül pirított kenyérszeleteket kínálhatunk hozzá. Csak melegen-frissen jó!

Tippek:

Előre is elkészíthetjük, de csak közvetlenül sütés előtt emeljük a kenyérkorongokra az alma-májtornyot, mert állás közben a kenyér megereszkedik, holott ropogósan finom!

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Marikám!
Már csak a kacsamáj hiányzik!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon jól néz ki, na és ezek az ízek!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon szívesen Marcsikám.
Örülök,hogy megtetszett a recept.
Puszi:Edit.

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Nagyon ötletes az alma és a máj együtt finom ízharmónia.
Nekem ez annyira tetszik, hogy elfogom készíteni.
Köszönöm a receptet

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 5 napja a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Köszönöm.

Garáz József írta 1 hete a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Boldog szülinapot.

burger eva 1 hete új képet töltött fel:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:

Neve_nincs_finom-001_2199730_3251_s

Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:

Vanelias_patkok_2199729_9730_s

Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:

Keksztekercs_es_karamellas_torta_szeletek_2199728_2301_s

Domján Mária írta 2 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...

Domján Mária írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...

Domján Mária írta 2 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

A tortához gratulációm a Katának puszi

Domján Mária írta 2 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Józsikám igaz hogy már késve de annál Boldogab ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu