Finomságok Konyhája: Almás kacsamájtorony

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12930 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12930 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12930 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12930 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Almás kacsamájtorony

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Talán mondanom sem kell, hogy ez az ínycsiklandozó torony francia forrásból származik – különleges alkalmakra, meleg előételként szokták tálalni. A menü összeállításakor mindenképpen vegyük figyelembe, hogy meglehetősen laktató, kivált, ha a kacsamáj további kenyér/pirítós fogyasztására csábít…
Fotó: Hemző Károly Almás
kacsamájtorony Hozzávalók 4 személyre:
  • 350 g hízott-érett kacsamáj
  • 4 közepes, savanykás alma
  • 2 ek. citromlé
  • 4 szelet fehér/félbarna szendvicskenyér (toast)
  • 20+20+10 g vaj/margarin
  • só, bors
  • néhány levél fodros endíviasaláta
  • 2 szál petrezselyem vagy zellerzöldje
A
B
C
D
E
F
G

1. A májat letisztogatjuk, azaz a látható hártyákat-inakat eltávolítjuk. Hideg vízzel leöblítjük, papírkenővel felitatjuk róla a vizet, majd 8/16 vékony szeletre vágjuk (A). Az almákat megmossuk, száruk épségére ügyelve levágjuk a kalapkájukat és a talpukat (ez utóbbira nincsen szükségünk), 2 cm vastag karikákra vágjuk (B) (magházukat almalyukasztóval kiszúrhatjuk, de törékenyebbek lesznek!), és megkenjük citromlével, hogy meg ne barnuljanak. Egy kb. 12 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy vékony falú pohárral nagy korongokat szúrunk ki a kenyerérszeletekből.

2. Serpenyőben felforrósítunk 20 g vajat/margarint, mindkét oldalukon aranysárgára pirítjuk benne a kenyérkorongokat (C), papírkendőre sorakoztatjuk. A serpenyőbe olvasztunk további 20 g vajat/margarint, és 1-2 perc alatt megsütjük-megfonnyasztjuk benne az almaszeletek mindkét oldalát (a kalapkáknak csak az alját sütjük meg!), ugyancsak papírkendőre terítjük (D).

3. Tiszta serpenyőben felhevítjük a maradék 10 g vajat/margarint, beletesszük a májszeleteket, élénk tűzön mindkét oldalukat megpirítjuk (1-1 perc) (E), papírkendőre szedjük.

4. Minden kenyérkorongra 1-1 szelet sült almát (F) és májat helyezünk (ha kicsik a májszeletek, értelemszerűen 2 kisebb szelettel dolgozunk), meghintjük kevés sóval (G) és frissen őrölt borssal, aztán ismét 1-1 szelet alma és máj, só és bors következik, végül az almakalapkák.

5. Tálalás előtt tűzálló tálra sorakoztatjuk a „tornyokat”, és 200 °C-ra előmelegített sütőben éppen csak átforrósítjuk (5-6 perc). Salátalevelekkel, petrezselyem-/zellerbóbitákkal vidámítva, azonnal tálaljuk. További zsiradék nélkül pirított kenyérszeleteket kínálhatunk hozzá. Csak melegen-frissen jó!

Tippek:

Előre is elkészíthetjük, de csak közvetlenül sütés előtt emeljük a kenyérkorongokra az alma-májtornyot, mert állás közben a kenyér megereszkedik, holott ropogósan finom!

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Marikám!
Már csak a kacsamáj hiányzik!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon jól néz ki, na és ezek az ízek!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szívesen Marcsikám.
Örülök,hogy megtetszett a recept.
Puszi:Edit.

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon ötletes az alma és a máj együtt finom ízharmónia.
Nekem ez annyira tetszik, hogy elfogom készíteni.
Köszönöm a receptet

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József írta 12 órája a(z) Kapros túrós palacsinta képhez:

Kapros_turos_palacsinta_2192242_2618_s

Kedves Anna! Mielőbbi gyógyulást kívánok.

burger eva írta 2 napja a(z) Kapros túrós palacsinta képhez:

Kapros_turos_palacsinta_2192242_2618_s

GYógyulást kívánok.Helyre fogsz jönni,és fel fogsz erősödni...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Kapros túrós palacsinta képhez:

Kapros_turos_palacsinta_2192242_2618_s

Köszönöm a hozzászólást! Köszönöm barátnőm a ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Egy kis ízelitő a barack érésből 4 éves kis fa képhez:

Egy_kis_izelito_a_barack_eresbol_4_eves_kis_fa_2192400_3930_s

Köszönöm barátnőm a dícséretet! Kedves...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Kapros túrós palacsinta képhez:

Kapros_turos_palacsinta_2192242_2618_s

Köszönöm barátnőm a dícséretet! Kedves...

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Szekelykaposzta-004_2192423_6644_s

Domján Mária írta 6 napja a(z) Egy kis ízelitő a barack érésből 4 éves kis fa képhez:

Egy_kis_izelito_a_barack_eresbol_4_eves_kis_fa_2192400_3930_s

Köszönöm Évikém a hozzászólásodat .Szép napot ...

burger eva írta 6 napja a(z) Piskóta rolád barack lekváros és málna lekváros képhez:

Piskota_rolad_barack_lekvaros_es_malna_lekvaros_2192399_4157_s

Váljon egészségetekre.

burger eva írta 6 napja a(z) Egy kis ízelitő a barack érésből 4 éves kis fa képhez:

Egy_kis_izelito_a_barack_eresbol_4_eves_kis_fa_2192400_3930_s

Rengeteg van és szépek. De munka is van vele mig elteszed.

Domján Mária 6 napja új képet töltött fel:

Sargabarack_eresben_2192402_1713_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu