Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A májat letisztogatjuk, azaz a látható hártyákat-inakat eltávolítjuk. Hideg vízzel leöblítjük, papírkenővel felitatjuk róla a vizet, majd 8/16 vékony szeletre vágjuk (A). Az almákat megmossuk, száruk épségére ügyelve levágjuk a kalapkájukat és a talpukat (ez utóbbira nincsen szükségünk), 2 cm vastag karikákra vágjuk (B) (magházukat almalyukasztóval kiszúrhatjuk, de törékenyebbek lesznek!), és megkenjük citromlével, hogy meg ne barnuljanak. Egy kb. 12 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy vékony falú pohárral nagy korongokat szúrunk ki a kenyerérszeletekből.
2. Serpenyőben felforrósítunk 20 g vajat/margarint, mindkét oldalukon aranysárgára pirítjuk benne a kenyérkorongokat (C), papírkendőre sorakoztatjuk. A serpenyőbe olvasztunk további 20 g vajat/margarint, és 1-2 perc alatt megsütjük-megfonnyasztjuk benne az almaszeletek mindkét oldalát (a kalapkáknak csak az alját sütjük meg!), ugyancsak papírkendőre terítjük (D).
3. Tiszta serpenyőben felhevítjük a maradék 10 g vajat/margarint, beletesszük a májszeleteket, élénk tűzön mindkét oldalukat megpirítjuk (1-1 perc) (E), papírkendőre szedjük.
4. Minden kenyérkorongra 1-1 szelet sült almát (F) és májat helyezünk (ha kicsik a májszeletek, értelemszerűen 2 kisebb szelettel dolgozunk), meghintjük kevés sóval (G) és frissen őrölt borssal, aztán ismét 1-1 szelet alma és máj, só és bors következik, végül az almakalapkák.
5. Tálalás előtt tűzálló tálra sorakoztatjuk a „tornyokat”, és 200 °C-ra előmelegített sütőben éppen csak átforrósítjuk (5-6 perc). Salátalevelekkel, petrezselyem-/zellerbóbitákkal vidámítva, azonnal tálaljuk. További zsiradék nélkül pirított kenyérszeleteket kínálhatunk hozzá. Csak melegen-frissen jó!
Tippek:Előre is elkészíthetjük, de csak közvetlenül sütés előtt emeljük a kenyérkorongokra az alma-májtornyot, mert állás közben a kenyér megereszkedik, holott ropogósan finom!
Italajánlat:Félszáraz fehérbor vagy rozé
|
|
Garáz József írta 12 órája a(z) Kapros túrós palacsinta képhez:
Kedves Anna! Mielőbbi gyógyulást kívánok.
burger eva írta 2 napja a(z) Kapros túrós palacsinta képhez:
GYógyulást kívánok.Helyre fogsz jönni,és fel fogsz erősödni...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Kapros túrós palacsinta képhez:
Köszönöm a hozzászólást! Köszönöm barátnőm a ...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Egy kis ízelitő a barack érésből 4 éves kis fa képhez:
Köszönöm barátnőm a dícséretet! Kedves...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Kapros túrós palacsinta képhez:
Köszönöm barátnőm a dícséretet! Kedves...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Domján Mária írta 6 napja a(z) Egy kis ízelitő a barack érésből 4 éves kis fa képhez:
Köszönöm Évikém a hozzászólásodat .Szép napot ...
burger eva írta 6 napja a(z) Piskóta rolád barack lekváros és málna lekváros képhez:
Váljon egészségetekre.
burger eva írta 6 napja a(z) Egy kis ízelitő a barack érésből 4 éves kis fa képhez:
Rengeteg van és szépek. De munka is van vele mig elteszed.
Domján Mária 6 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással