Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sertésszűz újhagymás-zöldfűszeres rakott cukkinivel
Hozzávalók 4 személyre:
• 4 közepes salátacukkini
• só, fehér bors
• 5 tojás
• 3 dl főzőtejszín
• fél csokor petrezselyem
• 10 dkg kemény sajt
• 2 ek vaj
• 8 db bazsalikomlevél
• 8 db zsályalevél
• 2 szál újhagyma
• 80 dkg sertésszűz
• 1 ek mangalicazsír
A
megmosott cukkinit fél centiméteres karikákra vágjuk, megsózzuk, és 20
percre félrerakjuk. Közben az egész tojást összeturmixoljuk a
tejszínnel, a vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, majd belereszeljük
a sajtot. Egy tűzálló tálat kikenünk a vajjal, majd belerétegezzük a
cukkinit úgy, hogy a rétegek közé szórjuk a bazsalikom- és
zsályaleveleket, illetve a karikára vágott újhagymát. Ráöntjük a
tejszínes öntetet, és 160 ºC-os sütőben kb. 15-20 percig sütjük. A
sertésszüzet sóval, borssal bedörzsöljük, serpenyőben egy evőkanál
mangalicazsíron minden oldalát megpirítjuk, majd tepsibe emeljük, és 180
ºC-os sütőben 8-10 percig sütjük. Sütés után 6 percig langyos helyen
pihentetjük. A rakott cukkini mellé tálaljuk a felszeletelt húst.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mangalicaszűz póréhagymával és csiperkével
Zelleres karottasaláta mangalicaszalonnába tekerve
Zöldfűszeres penne paradicsommal és kecskesajttal
Túrógombóc vaníliás eperrel és fahéjas kekszmorzsával