Finomságok Konyhája: Húsvéti kosár recept

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12985 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12985 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12985 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12985 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Húsvéti kosár recept

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Fél kávéskanál sót, 2 evőkanál cukrot, 2 dl langyos tejjel, 1 egész tojással és 3 dkg élesztővel összekeverünk. Apránként hozzáadunk fél kilogramm lisztet és az egészet jól kidolgozzuk.

Tálból kivéve gyúródeszkán is jól kidolgozzuk, majd újra a tálba tesszük, tetejét kevés liszttel megszórjuk és konyharuhával letakarva rövid ideig, meleg helyen pihentetjük. Hosszú kelesztésre a kosártésztánál nincs szükség.

Egy formának kiválasztott kisebb fém tál külső felét zsírral jó vastagon kikenjük.

A tésztát felaprózzuk, közel egyforma széles és hosszú rudakat formázunk belőle. Sütőpapíron keresztben egymásra helyezzük a rudakat és megfonjuk őket úgy, hogy egymás alatt is átbújtatjuk őket. A fonás során az egyik rúd fent, a következő lent legyen. Addig folytatjuk a fonást, amíg a tálnak megfelelő méretű alapot kapunk. Sütőpapír segítségével a tésztát egy határozott mozdulattal a tálra borítjuk (ehhez a művelethez két ember szükséges), a tálat szájával lefele fordítva a felesleges tésztadarabokat levágjuk. Végeit a tál szélére nyomkodjuk. A kosár peremére még egy rudat sodrunk, ezzel zárjuk le a kosarat. Ha azt akarjuk, hogy a tálunk magasabb legyen, az aljára külön süthetünk egy kör alakú fonatot, amelyet kisülés után fogpiszkáló segítségével a tál aljára rögzíthetünk.

A tésztát felvert tojással megkenjük és sütőben kisütjük.

A sütőből kivéve óvatosan egy méretes másik tálba borítjuk, peremére még egy szegélyt készítünk, a belsejét is megkenjük felvert tojással és visszatesszük a sütőbe, míg aranysárgára nem sül.

Piros tojásokkal díszítve ünnepi asztalunk legszebb dísze lehet.

A maradék tésztából húsvéti madárkákat, kisebb fonatokat is készíthetünk, ez utóbbi nagyon jól mutat az ünnepi asztalon, ha piros tojást teszünk a közepébe.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Finom lehet, ezt a fajtát nem ismertem.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, fasírozott pogácsa, ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldség leves, káposztás cvekedli.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Öregtarhonya virslivel. képhez:

Oregtarhonya_virslivel_2197611_6001_s

József finom ebédetek volt, mi is szeretjük.

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Oregtarhonya_virslivel_2197611_6001_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Girosz-016_2197610_5926_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Alma leves, párizsi pulykamell, sült...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Palóc leves, túrós palacsinta.

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:

Lazac_brokkolis_krumplipurevel_2197493_9138_s

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Lazac_brokkolis_krumplipurevel_2197493_9138_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu