Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Fél kávéskanál sót, 2 evőkanál cukrot, 2 dl langyos tejjel, 1 egész
tojással és 3 dkg élesztővel összekeverünk. Apránként hozzáadunk fél
kilogramm lisztet és az egészet jól kidolgozzuk.
Tálból kivéve
gyúródeszkán is jól kidolgozzuk, majd újra a tálba tesszük, tetejét
kevés liszttel megszórjuk és konyharuhával letakarva rövid ideig, meleg
helyen pihentetjük. Hosszú kelesztésre a kosártésztánál nincs szükség.
Egy formának kiválasztott kisebb fém tál külső felét zsírral jó vastagon kikenjük.
A
tésztát felaprózzuk, közel egyforma széles és hosszú rudakat formázunk
belőle. Sütőpapíron keresztben egymásra helyezzük a rudakat és megfonjuk
őket úgy, hogy egymás alatt is átbújtatjuk őket. A fonás során az egyik
rúd fent, a következő lent legyen. Addig folytatjuk a fonást, amíg a
tálnak megfelelő méretű alapot kapunk. Sütőpapír segítségével a tésztát
egy határozott mozdulattal a tálra borítjuk (ehhez a művelethez két
ember szükséges), a tálat szájával lefele fordítva a felesleges
tésztadarabokat levágjuk. Végeit a tál szélére nyomkodjuk. A kosár
peremére még egy rudat sodrunk, ezzel zárjuk le a kosarat. Ha azt
akarjuk, hogy a tálunk magasabb legyen, az aljára külön süthetünk egy
kör alakú fonatot, amelyet kisülés után fogpiszkáló segítségével a tál
aljára rögzíthetünk.
A tésztát felvert tojással megkenjük és sütőben kisütjük.
A
sütőből kivéve óvatosan egy méretes másik tálba borítjuk, peremére még
egy szegélyt készítünk, a belsejét is megkenjük felvert tojással és
visszatesszük a sütőbe, míg aranysárgára nem sül.
Piros tojásokkal díszítve ünnepi asztalunk legszebb dísze lehet.
A
maradék tésztából húsvéti madárkákat, kisebb fonatokat is készíthetünk,
ez utóbbi nagyon jól mutat az ünnepi asztalon, ha piros tojást teszünk a
közepébe.
|
|
Kőszeghy Anna 3 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Habcsok képhez:
Éva ügyes vagy! Nagyon szépek lettek a habcsókjaid! Örülök, ...
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 3 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!