Finomságok Konyhája: Csíkos torta

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csíkos torta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Jellegzetesen kávésütemény ez a nagyon egyszerű, ám annál mutatósabb
és finomabb, tortaformára sütött édesség, amely voltaképpen a kuglófok rokona.
Remek délutáni csemege, ráadásul sokáig friss marad, sőt, a mélyhűtőt is remekül bírja.
Fotó: Elendel Csíkos torta Hozzávalók 12 szelethez:
  • diónyi vaj/margarin
  • 5 tojás
  • 1-1 biocitrom és -narancs reszelt héja
  • 375 g finomliszt
  • 1 tasak (12 g) sütőpor
  • 200+50 g porcukor
  • 2,5 dl olaj
  • 1,25 dl víz
  • 1 csipet só
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 2 ek. kakaó

1. Vajjal/margarinnal megpöttyözzük és sütőpapírral kibéleljük egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját és oldalát. A tojásokat, a narancsot és a citromot alaposan megmossuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

2. Összekeverjük a lisztet és a sütőport. A tojásokat kettéválasztjuk, sárgájukat habosra keverjük 200 g porcukorral, hozzáadjuk az olajat és a vizet, végül belereszeljük a narancs és a citrom színes héját.

3. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény, majd az apránként hozzáadott 50 g porcukorral és a vaníliás cukorral tömör habbá verjük. Egyharmadát beleforgatjuk a tojáskrémbe, a maradékot pedig a liszttel felváltva lazán-kíméletesen összedolgozzuk. A masszát elfelezzük, egyik felébe beleszitáljuk-keverjük a kakaót.

4. A tortaforma közepére ejtünk 2 nagy evőkanál fehér masszát (nem kell elsimítani!), annak közepére – és mindig a közepére! – 2 nagy evőkanál kakaós massza kerül, majd ismét fehér stb., amíg a kétféle színű massza el nem fogy. Ahogy egymás tetejére kanalazzuk a kéféle masszát, egyre inkább elterül, kitölti a formát, és felveszi a csíkos alakzatot – az a lényeg, hogy ne „avatkozzunk bele” a tészta terülésébe!

5. Középső bordamagasságra helyezett rácson 50-55 percig sütjük (tűpróba!) – a teteje dombocskaszerűen megemelkedhet, esetleg kissé meg is repedezik, nem baj, ez a természete! A formában hagyjuk langyosra, majd rácsra csúsztatva teljesen kihűlni. Tálaláskor lapos tálra helyezzük, tetejét megszórjuk fátyolnyi porcukorral, és tortaszerűen szeleteljük. Vaníliasodót, savanykás lekvárt, narancsdzsemet kínálhatunk mellé.

Italajánlat:

Kávé, cappuccino, tea

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én is sütöttem már,de nagyon régen.
Finom volt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Igen, én is már készítettem, valóban nagyon finom!

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Ez a torta már tudom, hogy nagyon finom.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu