Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. Vajjal/margarinnal megpöttyözzük és sütőpapírral kibéleljük egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját és oldalát. A tojásokat, a narancsot és a citromot alaposan megmossuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
2. Összekeverjük a lisztet és a sütőport. A tojásokat kettéválasztjuk, sárgájukat habosra keverjük 200 g porcukorral, hozzáadjuk az olajat és a vizet, végül belereszeljük a narancs és a citrom színes héját.
3. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény, majd az apránként hozzáadott 50 g porcukorral és a vaníliás cukorral tömör habbá verjük. Egyharmadát beleforgatjuk a tojáskrémbe, a maradékot pedig a liszttel felváltva lazán-kíméletesen összedolgozzuk. A masszát elfelezzük, egyik felébe beleszitáljuk-keverjük a kakaót.
4. A tortaforma közepére ejtünk 2 nagy evőkanál fehér masszát (nem kell elsimítani!), annak közepére – és mindig a közepére! – 2 nagy evőkanál kakaós massza kerül, majd ismét fehér stb., amíg a kétféle színű massza el nem fogy. Ahogy egymás tetejére kanalazzuk a kéféle masszát, egyre inkább elterül, kitölti a formát, és felveszi a csíkos alakzatot – az a lényeg, hogy ne „avatkozzunk bele” a tészta terülésébe!
5. Középső bordamagasságra helyezett rácson 50-55 percig sütjük (tűpróba!) – a teteje dombocskaszerűen megemelkedhet, esetleg kissé meg is repedezik, nem baj, ez a természete! A formában hagyjuk langyosra, majd rácsra csúsztatva teljesen kihűlni. Tálaláskor lapos tálra helyezzük, tetejét megszórjuk fátyolnyi porcukorral, és tortaszerűen szeleteljük. Vaníliasodót, savanykás lekvárt, narancsdzsemet kínálhatunk mellé.
Italajánlat:Kávé, cappuccino, tea
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással