Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a francia eredetű, gyors, elegáns és finom desszertet egyéb aromás gyümölcsökkel, illetve mélyhűtött vagy befőtt változatukból egész évben készíthetjük. Amint a neve – parfait – is jelzi, a maga egyszerűségében is tökéletes!
1. A porcukrot elkeverjük a vaníliás cukorral, a citrom átszűrt levével és a likőrrel. A nektarinokat megmossuk, 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk. Félbevágjuk, kimagozzuk és felaprózzuk őket, azonnal beleforgatjuk a citromos lébe, hogy meg ne barnuljanak.
2. Egy kb. 1,2 liter űrtartalmú őzgerincformát kiöblítünk hideg vízzel és kibélelünk folpackkal úgy, hogy a fóliacsík két hosszanti vége 20-25 cm-re túllógjon a forma peremén.
3. 1 dl vizet felforralunk, beleszórjuk a kristálycukrot, jól elkeverjük, és mérsékelt tűzön 1 percig, teljes oldódásig forraljuk. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. Vékony sugárban, folyamatosan keverve hozzáöntjük a meleg szirupot, és fényes-tömör habbá verjük.
4. A nektarint levével együtt finom péppé turmixoljuk. A tejszínt kemény habbá verjük. Apránként a tojáshabhoz adjuk a nektarinpépet, majd óvatosan-kíméletesen beleforgatjuk a tejszínhabot. A masszát a formába simítjuk, visszahajtjuk a tetejére a fóliavégeket, és 8-12 órára betesszük a mélyhűtőbe.
5. Az öntethez a nektarinokat megmossuk, kettőt (a díszítéshez) kimagozunk, gerezdekre szelünk, megkenünk 1-2 ek. citromlével. A többit meghámozzuk, felaprózzuk, majd a maradék citromlével és a porcukorral együtt egy-két pörgetéssel darabosra turmixoljuk.
6. Tálalás előtt 10-15 perccel kivesszük a parfét a mélyhűtőből. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, csillagcsőrős habzsákba szedjük. A parféhasábot hosszúkás tálra helyezzük, leemeljük róla a formát és a fóliát. Gerincét habgirlanddal, a lecsepegtetett nektaringerezdekkel és menta- vagy citromfűlevélkékkel díszítjük, végül körbelocsoljuk öntettel, és azonnal tálaljuk, mert gyorsan olvad. A maradék öntetet külön tálkákban kínáljuk hozzá. A szépség kedvéért csak az asztalnál szeleteljük.
|
|
Kőszeghy Anna írta 7 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna 7 órája új képet töltött fel:
szanto hajnalka írta 1 napja a(z) Szavarin képhez:
Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással