Finomságok Konyhája: Nektarinos parféhasáb

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Nektarinos parféhasáb

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Ezt a francia eredetű, gyors, elegáns és finom desszertet egyéb aromás gyümölcsökkel, illetve mélyhűtött vagy befőtt változatukból egész évben készíthetjük. Amint a neve – parfait – is jelzi, a maga egyszerűségében is tökéletes!


Fotó: Hemző Károly Nektarinos parféhasáb Hozzávalók 12 szelethez:
  • 80 g porcukor
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 dl őszibaracklikőr vagy triple sec
  • 600 g nektarin vagy őszibarack
  • 120 g kristálycukor
  • 4 tojásfehérje
  • 2,5 dl tejszín
  • Az ötethez és a díszítéshez:
  • 400 g nektarin vagy őszibarack
  • 1/2 citrom leve
  • 80 g porcukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 tasak (10 g) habfixáló
  • néhány kisebb menta- vagy citromfűlevél

1. A porcukrot elkeverjük a vaníliás cukorral, a citrom átszűrt levével és a likőrrel. A nektarinokat megmossuk, 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk. Félbevágjuk, kimagozzuk és felaprózzuk őket, azonnal beleforgatjuk a citromos lébe, hogy meg ne barnuljanak.

2. Egy kb. 1,2 liter űrtartalmú őzgerincformát kiöblítünk hideg vízzel és kibélelünk folpackkal úgy, hogy a fóliacsík két hosszanti vége 20-25 cm-re túllógjon a forma peremén.

3. 1 dl vizet felforralunk, beleszórjuk a kristálycukrot, jól elkeverjük, és mérsékelt tűzön 1 percig, teljes oldódásig forraljuk. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. Vékony sugárban, folyamatosan keverve hozzáöntjük a meleg szirupot, és fényes-tömör habbá verjük.

4. A nektarint levével együtt finom péppé turmixoljuk. A tejszínt kemény habbá verjük. Apránként a tojáshabhoz adjuk a nektarinpépet, majd óvatosan-kíméletesen beleforgatjuk a tejszínhabot. A masszát a formába simítjuk, visszahajtjuk a tetejére a fóliavégeket, és 8-12 órára betesszük a mélyhűtőbe.

5. Az öntethez a nektarinokat megmossuk, kettőt (a díszítéshez) kimagozunk, gerezdekre szelünk, megkenünk 1-2 ek. citromlével. A többit meghámozzuk, felaprózzuk, majd a maradék citromlével és a porcukorral együtt egy-két pörgetéssel darabosra turmixoljuk.

6. Tálalás előtt 10-15 perccel kivesszük a parfét a mélyhűtőből. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, csillagcsőrős habzsákba szedjük. A parféhasábot hosszúkás tálra helyezzük, leemeljük róla a formát és a fóliát. Gerincét habgirlanddal, a lecsepegtetett nektaringerezdekkel és menta- vagy citromfűlevélkékkel díszítjük, végül körbelocsoljuk öntettel, és azonnal tálaljuk, mert gyorsan olvad. A maradék öntetet külön tálkákban kínáljuk hozzá. A szépség kedvéért csak az asztalnál szeleteljük.

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hű ez nagyon remek!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu