Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A legegyszerűbb és legfinomabb sütemények egyike, amely darált mogyoróval
vagy egyéb diófélével is készíthető, mégpedig télen-nyáron, hiszen friss híján
befőtteket vagy alaposan lecsepegetetett, mélyhűtött gyümölcsöket is
használhatunk. Szinte elronthatatlan, tipikusan vasárnapra való,
családkényeztető sütemény, amely napokig friss marad (már ha
hagyják...).
1. A sárgabarackot leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. Az áfonyát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A mogyorót megdaráljuk. Sütőpapírral kibéleljük a sütőbe való (kb. 30x40 cm-es) peremes tepsit. A sütőt előmelgítjük 180 °C-ra.
2. Összevegyítjük az átszitált lisztet a sütőporral, a sóval és a mogyoróval. A vajat/margarint habosra-fehérre keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, egyenként a tojásokat, majd a rumot, és több részletben a mogyorós lisztet. Az áfonyát lecsepegtetjük.
3. A masszát a tepsibe szedjük, egyenletesen elsimítjuk, és változatosan kirakjuk-megszórjuk a sárgabarackkal és az áfonyával. Középső bordamagasságon 45-50 percig sütjük (tűpróba), a tepsiben hagyjuk kihűlni.
4. Tálalás előtt kb. 6x6 cm-es, illetve tetszőleges nagyságú kockákra, szeletekre/rombuszokra vágjuk, tetejét meghintjük fátyolnyi porcukorral. Egyszerű, kiadós, finom!
Változatok:
– Mélyhűtött vagy friss áfonya helyett készíthetjük 200-250 g
áfonyadzsemmel is, amelyet kiskanalanként a barackok közé pöttyintünk.
– Mogyoró helyett mandulát, diót, illetve ezek keverékét is használhatjuk.
– Nyáridőben kizárólag (kb. 1 kg) barackból is készíthetjük, illetve meggyel és/vagy egyéb bogyosókkal vidámíthatjuk.
Kávé, tea, desszertbor, édes pezsgő
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással