Finomságok Konyhája: Sárgabarackos- áfonyás pite

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sárgabarackos- áfonyás pite

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

A legegyszerűbb és legfinomabb sütemények egyike, amely darált mogyoróval
vagy egyéb diófélével is készíthető, mégpedig télen-nyáron, hiszen friss híján
befőtteket vagy alaposan lecsepegetetett, mélyhűtött gyümölcsöket is használhatunk. Szinte elronthatatlan, tipikusan vasárnapra való, családkényeztető sütemény, amely napokig friss marad (már ha hagyják...).


Fotó: Elendel Sárgabarackos-
áfonyás pite Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
  • 2 nagy üveg sárgabarackbefőtt (töltőtömeg kb. 350 g/db)
  • 200 g kékáfonya (mélyhűtött)
  • 200 g hámozott mogyoró
  • 150 g finomliszt
  • 1 kk. (1/2 tasak) sütőpor
  • 1 csipet só
  • 250 g lágy vaj/margarin
  • 250 g porcukor + a szóráshoz
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 4 tojás
  • 5 ek. rum

1. A sárgabarackot leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. Az áfonyát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A mogyorót megdaráljuk. Sütőpapírral kibéleljük a sütőbe való (kb. 30x40 cm-es) peremes tepsit. A sütőt előmelgítjük 180 °C-ra.

2. Összevegyítjük az átszitált lisztet a sütőporral, a sóval és a mogyoróval. A vajat/margarint habosra-fehérre keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, egyenként a tojásokat, majd a rumot, és több részletben a mogyorós lisztet. Az áfonyát lecsepegtetjük.

3. A masszát a tepsibe szedjük, egyenletesen elsimítjuk, és változatosan kirakjuk-megszórjuk a sárgabarackkal és az áfonyával. Középső bordamagasságon 45-50 percig sütjük (tűpróba), a tepsiben hagyjuk kihűlni.

4. Tálalás előtt kb. 6x6 cm-es, illetve tetszőleges nagyságú kockákra, szeletekre/rombuszokra vágjuk, tetejét meghintjük fátyolnyi porcukorral. Egyszerű, kiadós, finom!

Változatok:

– Mélyhűtött vagy friss áfonya helyett készíthetjük 200-250 g áfonyadzsemmel is, amelyet kiskanalanként a barackok közé pöttyintünk.
– Mogyoró helyett mandulát, diót, illetve ezek keverékét is használhatjuk.
– Nyáridőben kizárólag (kb. 1 kg) barackból is készíthetjük, illetve meggyel és/vagy egyéb bogyosókkal vidámíthatjuk.

Italajánlat:

Kávé, tea, desszertbor, édes pezsgő

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Marika.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Editke, de jó receptet találtál, nagyon finom lehet!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu